2 jul 2019

RESUM ESCOLAR. La temporada del CAG (1a part)


L'escola del CAG ha tingut una participació molt alta en la modalitat de cros. Per una part, hi ha hagut representació en les 6 proves escolars puntuables impulsades per el Consell Esportiu del Baix Llobregat, les quals van servir per classificar a 21 atletes per la Final Escolar de Cros, impulsada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i que va tenir lloc a Reus.

L'Escola del CAG és una de les parts més importants del club
També hi ha hagut una participació notable en el Cros federat, que han donat una important representació del CAG per tot el territori català i ha servit per preparar a consciència el primer gran objectiu de la temporada, els Campionats de Catalunya de Cros, celebrats a Canovelles (Relleus) i a Vic (Individual i Equips) amb grans resultats.

En total, el CAG ha sumat un total de 54 medalles i 3 títols en la modalitat de cros. Oferim a continuació un anàlisi de l’actuació de cada grup.

SUB8
Els més petits del CAG han gaudit d’una curta i profitosa temporada de cros. La participació a les diferents proves escolars del calendari ha permès veure com el grup creixia a cada prova. Aquest aprenentatge positiu dels atletes i el creixement com a grup acompanyava els bons resultats que es materialitzaven en les medalles que detallem a continuació.

Els més petits presents als Cros de la temporada



Palmarès Sub8 en Cros – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Posició
Gerard Rodríguez
Cornellà
6
Sant Just Desvern
7
Hugo Collado
Gavà
1

L’actuació més destacada va ser al Cros de Gavà, al cros de casa, on 13 aletes van gaudir del circuit del bosc de La Sentiu, en el que van córrer nois i noies junts, i que es va materialitzar amb la victòria de l’Hugo Collado en la seva cursa.

Els més petits durant el Cros de Gavà




SUB10
La participació en cros s’ha centrat especialment en les proves escolars. També hi ha hagut alguna representació en cros federat, com la de l’Inés Castillejo al Cros de Granollers. En quant a medalles, el grup n’ha aconseguit 9, i els podis s’han repartit de la següent manera:

Palmarés Sub10 en Cros – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Albert Marcos
Cornellà
4
Sant Boi
3
Sant Esteve de Sesrovires
1
Sant Just Desvern
2
El Prat
1
Baruc Sánchez
El Prat
6
Hugo Cazenave
Sant Esteve de Sesrovires
3
Mateo Costan
Gavà
2
El Prat
7

La cita amb més participació del grup va ser al Cros de Gavà, on hi van assistir una vintena d’atletes del grup. A més, en Mateo Costan es va alçar al 2n calaix del podi.

En quant a les cites més importants del calendari, al Campionat de Catalunya de Cros Individual i per Equips, a Vic, resultat molt destacat per equips, amb una 4a posició en nois i 10a en noies. També van tenir participació a la Final Escolar, a Reus, destacant la 6a posició per equips en categoria Benjamí femení 2010.

El grup sub10 amb els seus entrenadors


 SUB12

El grup Sub12 ha sigut el que més ha profunditzat en la temporada de cros. La participació del grup tant en cros escolar com al federat ha suposat una gran collita de medalles i tres títols en la modalitat.
A nivell de grup, es destaca la participació tant en el cros escolar com el federat. En especial, el grup ha assistit a dues proves del Circuit Gironí de Cros, situant-se en indrets com a Santa Coloma de Farners o a Vidreres.

El primer objectiu de la temporada va ser afrontar el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos de Cros, a Canovelles. Enguany va ser la primera edició per a categories de promoció. La estrena no va poder acabar de millor manera, sumant el primer títol de la temporada com a Subcampions de Catalunya de la mà de l’equip format per les germanes Júlia i Carla Hurtado i els germans Laurens i Julian Díez.

Al cros de casa, a Gavà. La participació va ser molt alta, amb 24 atletes del grup que van creuar la línia d’arribada i bons resultats que es van materialitzar amb un 1r lloc en categoria femenina (Júlia Hurtado) i un 2n i 3r lloc en nois (Rayan Maaroufi i Laurens Díez).

El grup sub12 amb la Sònia Fernàndez

Després de les vacances de Nadal, el grup va afrontar amb especial il·lusió el Campionat de Catalunya de Cros Individual i per Equips, a Vic. La Júlia Hurtado obtenia el bronze individual després d’una cursa on anava mà a mà amb les primeres. Tot i les seves capacitats de lideratge, va gestionar les forces fins a quasi bé a l’arribada, on es va col·locar finalment tercera. Per equips no es va poder aconseguir la tant buscada medalla. Tot i així es destaca la 4a posició en nois, i la 9a en noies.

L’actuació per equips arribaria amb la Final de Cros Escolar, a Reus. En aquest cas els germans Laurens i Julian Díez, l’Adrià Anento i en Bruno Cayuela van aconseguir pujar a podi per equips Aleví masculí 2008, en primera posició.

A nivell individual, es destaca la una constant pluja de medalles en totes les proves de cros disputades, repartint-se de la següent manera:

Palmarès Sub12 en Cros – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Adrià Anento
Matadepera
3
Laurens Díez
Cornellà
2
Sant Boi
2
Halloween Run Gavà
1
Santa Coloma de Farners
6
Canovelles
1
Sant Just Desvern
5
Gavà
3
Ripollet
2
Vidreres
2
Matadepera
2
Julian Díez
Cornellà
3
Halloween Run Gavà
2
Santa Coloma de Farners
10
Canovelles
3
Sant Just Desvern
6
Ripollet
3
Vidreres
5
Rayan Maaroufi
Cornellà
3
Sant Boi
1
Canovelles
2
Sant Just Desvern
1
Gavà
2
Ripollet
4
Vidreres
4
Mila Kesteloot
Cornellà
5
Vidreres
8
Carla Hurtado
Vidreres
7
Júlia Hurtado
Sant Boi
2
Santa Coloma de Farners
5
Canovelles
3
Sant Just Desvern
1
Gavà
1
Ripollet
2
Vidreres
1
Vic
3
Matadepera
1
Alba Hernández
Sant Just Desvern
5


Un dels podis del grup sub12

SUB14
La participació en Cros s’ha centrat especialment en els escolars, tot i que es destaca la bona participació del grup a les cites importants, com el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos de Cros, a Canovelles i a l’Individual a Vic.

Palmarès Sub14 en Cros – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Posició
Paula Pinteño
Cornellà
6
Sant Just Desvern
7
Julieta Geraud
Sant Just Desvern
3
Icíar Tomeo
Sant Just Desvern
5

Al desembre, actuació destacada al Cros de Gavà, on 18 atletes del grup van finalitzar la prova amb bons resultats i van gaudir de la jornada en conjunt.

Cal a dir, que a partir d’aquesta categoria, l’interès ha recaigut més en la preparació de la Pista Coberta, on el grup ha obtingut bons resultats. És per aquest motiu que la participació en cros no hagi estat tant abundant com els grups anteriors.

Els sub14 durant el Cros de Gavà

 
SUB16

La preparació de la Pista Coberta ha tingut l’atenció principal del grup, fent que el cros passés a un segon pla. No obstant, cal destacar la gran participació en alguna de les proves del calendari, en especial al Cros Escolar de Sant Just Desvern i al de Gavà. També hi va haver representació a les proves del Circuit Gironí de Cros, de la mà d’en Josep Cubedo, a Santa Coloma de Farners i a Girona.

Palmarès Sub16 en Cros – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Posició
Josep Cubedo
Cornellà
1



PISTA COBERTA

La Pista Coberta de Sabadell ha reunit ,al llarg de la temporada d’hivern, les jornades de control i els Campionats de Catalunya de Relleus, de Clubs, de Proves Combinades i l’Individual, i en els que hi ha hagut representació dels nostres grups Sub14 i Sub16. També Sabadell ha sigut seu del Campionat d’Espanya de Pista Coberta Sub16, en el que el CAG s’ha vist representat amb 3 atletes.

SUB14
A nivell de grup, van assistir a dues jornades del 9è Trofeu Sabadell en pista coberta, una sèrie de controls de promoció per preparar els campionats. Al Campionat de Catalunya de Relleus, l’equip format per l’Ismael Boury, l’Adrián López, en Mario Martín i en Jan Tusell va fer una bona actuació tot i no aconseguir passar a la final.


Campionat de Catalunya Sub14 de Relleus Sub14 4x200 PC (Masc.)
Atletes
Progressa a la final
Marca Prèvia/Final
Ismael Boury
Adrián López
Mario Martín
Jan Tusell
NO
2:07.27/ -

Els sub14 a Sabadell

A nivell individual es destaca la representació de 7 atletes en la jornada prèvia del Campionat de Catalunya Individual, dels quals van aconseguir passar a la final 4 atletes. Es destaca l’actuació de l’Anna Domènech; 4a en perxa, en Mario Martín; 9è en Triple Salt i de la marxadora Lucía Morales, que es va alçar amb el títol de 2a de Catalunya, fent una actuació brillant.

Campionat de Catalunya Sub14 Individual PC
Atleta
Proves
Progressa a la final
Marca Prèvia/Final
Anna Domènech
Perxa
Llargada
SI
NO
2.15/2.30 (4a)
4.09/ -
Mario Martín
Triple Salt
SI
9.29/9.44 (9è)
Jan Sabaté
2.000 m.ll.
NO
7:14.04/ -
Martí Brullas
60 m.t.
Llargada
NO
NO
11.84/ -
4.29/ -
Anne Gómez
Pes (2kg)
NO
6.70/ -
Lucía Morales
2.000 m.m.
SI
11:05.24/10:41.28 (2a)
Lucía Martos
2.000 m.m.
SI
11:38.64/ -

 
L'Anna Doménech en el salt de perxa

SUB16
A nivell de grup, van assistir als Controls específics de la categoria, i que va servir per la obtenció de marques que els permetria arribar als campionats de Catalunya. Al Campionat de Catalunya de Relleus, l’equip masculí format per en Pol Albaladejo, en Pau Allende, en Martí Mas i l’Omar Boury va fer una bona actuació tot i no aconseguir passar a la final.

Campionat de Catalunya Sub16 de Relleus 4x300 PC (Masc.)
Atletes
Progressa a la final
Marca Prèvia/Final
Pol Abaladejo
Pau Allende
Martí Mas
Omar Boury
NO
2:51.21/ -

També hi va haver representació al Campionat de Catalunya de Proves Combinades, on en Guilhem Goyard va poder finalitzar 9è, tot i no poder desenvolupar el seu millor rendiment degut a uns problemes físics, en un campionat amb un gran nivell.

Campionat de Catalunya Sub16 de Proves Combinades PC (Masc.)
Atleta
Proves
Punts
Guilhem Goyard
60 m.ll.
540 (9è)
Llargada
339 (9è)
Pes (4kg)
443 (6è)
Alçada
331 (9è)
60 m.t.
76 (9è)
1.000 m.ll.
556 (7è)
TOTAL
Hexatló
2.285 (9è)

A nivell individual es destaca la participació de 7 atletes al Campionat de Catalunya Individual. Es destaca la actuació d’en Daniel Martínez i de la Inés Aguilera; que es proclamarien 2n i 3a de Catalunya respectivament després d’una gran final dels 300m.llisos, en Joan Jiménez; que es proclamava també 2n de Catalunya, després d’una gran temporada de PC. Finalment, la Erika Duro obtindria un altre títol de 2a de Catalunya en la final dels 3.000m.marxa, fent una gran actuació.

El Joan Jiménez al podi sub16

Campionat de Catalunya Sub16 Individual PC
Atleta
Proves
Progressa a la final
Marca Prèvia/Final
Daniel Martínez
60 m.t.
300 m.ll.
NO
SI
7.66/ -
37.93/ 37.98 (2n)
Inés Aguilera
300 m.ll.
Triple Salt
SI
Final directa
41.34/41.50 (3a)
10.41 (10a)
Laia Hernández
60 m.t.
NO
10.50/ -
Joan Jiménez
60 m.t.
Alçada
NO
Final directa
9.65/ -
1.76 (2n)
Omar Boury
60 m.t.
NO
10.25/ -
Erika Duro
3.000 m.m.
Final directa
15:55.18 (2a)

Potser una de les actuacions més interessants de la temporada va ser la oportunitat de gaudir d’un Campionat d’Espanya Sub16 a Sabadell. Hi van arribar 3 atletes, que van deixar-se la pell. Tot i els nervis i les adversitats de la competició, van fer tots una gran actuació, destacant la 4a posició de la Inés Aguilera.


Campionat d’Espanya Sub16 Individual PC
Atleta
Proves
Progressa a la final
Marca Prèvia/Final
Daniel Martínez
60 m.t.
300 m.ll.
NO
NO
7.70/ -
43.36/ -
Inés Aguilera
300 m.ll.
SI
41.07/41.17 (4a)
Joan Jiménez
Alçada
-
11.68/ -


MARXA

La temporada d’enguany ha portat molts èxits en aquesta modalitat. Gran mèrit de la Maria Vasco i el seu grup d’entrenament, que inclou atletes de gairebé totes les categories. El desenvolupament de la temporada ha anat de la següent manera per a cada grup:
SUB10
El grup ha tingut un nom destacat, que a més de les seves proves del seu grup, assistia a les proves de marxa del calendari català. En Nahuel Urcola ha irromput amb força en aquesta modalitat, obtenint un gran nombre de medalles i més d’un títol en la modalitat.

El primer va ser el títol de subcampió al Campionat de Catalunya de Marxa de Promoció en Ruta, a Viladecans, amb una segona posició ben treballada. També va tenir una bona actuació en la part de temporada de pista. Per una part va guanyar la cursa dels 1.000m.marxa, en el Campionat de Catalunya de Clubs Sub10, aconseguint aportar 32 punts molts valuosos que es van sumar a la resta aconseguits per el grup, afavorint la consecució del títol de subcampions de Catalunya de Clubs. Per una altra part, va sumar un bronze al Campionat de Catalunya Individual Sub10 d’Aire Lliure en els 1.000 m.marxa, aconseguint a més, un nou rècord del club en la modalitat.

A nivell individual, els resultats en les diferents proves del calendari han estat molt notable i amb constant representació al podi. A més, al 3r GP de Marxa Ciutat de Gavà, en Nahuel Urcola va aconseguir la victòria en la cursa de la seva categoria.

Palmarès Sub10 en Marxa – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Nahuel Urcola
Manresa (Ruta)
2
Barberà del Vallès (Ruta)
2
Badalona (Ruta)
2
Viladecans (Ruta)
2
Gavà (Pista)
1
Rossend Cals Barcelona (Pista)
1
Sant Cugat del Vallès (Pista)
1
Camp. Cat. Club Sub10 - El Prat (Pista)
1
Camp. Cat. Ind. AL Sub10 – Lleida (Pista)
3

 
La marxa és molt important al Gavà 
SUB12
La Carla Pérez, la Laia Calderón i la Paula Rodríguez han tingut bona participació en aquest tipus de proves, tant en pista com en ruta, que juntament amb el grup de marxa entrenat per la Maria Vasco, han aconseguit grans resultats.

Palmarès Sub12 en Marxa – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Carla Pérez
Manresa (Ruta)
2
Barberà (Ruta)
2
Badalona (Ruta)
2
Viladecans (Ruta)
2
El Prat (Pista)
3
Gavà (Pista)
3
Rossend Cals Barcelona (Pista)
3
Sant Cugat del Vallès (Pista)
1
Montornés dels Vallès (Pista)
2
Camp. Cat. Clubs Sub12 – El Prat (Pista)
3
Rayan Maaroufi
Gavà (Pista)
2
Laurens Díez
Gavà (Pista)
3

El grup Sub12, entrenat per la Sonia Fernández i en Carlos Pérez va assistir en el seu conjunt a disputar el 3r Gran Premi de Marxa Ciutat de Gavà, i van sumar dos podis en categoria masculina. En la categoria femenina, la Carla Pérez es va alçar al tercer calaix del podi, després d’una gran actuació.

La Carla Pérez va assolir, també, la segona posició al Campionat de Catalunya de Marxa de Promoció en Ruta, a Viladecans.

A més, la Carla Pérez va sumar 26 punts per al grup al Campionat de Catalunya de Clubs Sub12, quedant 3a en la prova dels 2.000m.marxa.

El Nahuel Urcola amb la Maria Vasco

 
SUB14
El grup ha assolit al llarg de la temporada innumerables èxits que han portat els colors del CAG ben amunt. La Lucia Morales, la Carla Garcia, la Lucia Martos i l’Alba Sánchez van estar presents en totes les proves del calendari català de ruta i pista, assolint resultats molt destacables.

Palmarès Sub14 en Marxa – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Lucía Morales
Badalona (Ruta)
3
El Prat (Pista)
2
Rossend Cals Barcelona (Pista)
3
Sabadell (Pista Coberta)
2
Gavà (Pista)
3
Montornés dels Vallès (Pista)
3
Camp. Cat. Clubs Sub14 – El Prat (Pista)
2

En el Campionat de Catalunya Sub14 de Pista Coberta, la Lucía Morales es va alçar amb el títol de 2a de Catalunya, fent una actuació brillant.



Al Campionat de Catalunya de Marxa de Promoció en Ruta, a Viladecans, les posicions sumades de la Lucía Morales, la Carla García, Lucía Martos i l’Alba Sánchez els hi va donar també el títol de campiones per equips.

La participació al 3r Gran Premi de Marxa Ciutat de Gavà va deixar una gran actuació del grup, on a més la Lucía Morales va aconseguir finalitzar tercera.

Podi de la Lucía Morales a Pista Coberta

A més, la Lucia Morales va sumar 23 punts per al grup al Campionat de Catalunya de Clubs Sub14, quedant 2a en la prova dels 3.000m.marxa.

SUB16

Les més grans del grup de marxa han aconseguit fer-se lloc en la forta competència de la categoria. La l’Érika Piazuelo, l’Itziar Escuté, la Nerea Torres i la Carla Rosell han participat en les proves del calendari català aconseguint pujar al podi en moltes ocasions.

Una de les actuacions més destacades va tenir lloc a casa, al 3r GP de Marxa Ciutat de Gavà, on el grup va fer un més que notable actuació sobre el tartà de La Bòbila, aconseguint una destacada segona posició individual de la Erika Duro.

L'Érika i la Berta han estat protagonistes de la temporada

Palmarès Sub16 en Marxa – Temporada 2018/2019
Atleta
Prova
Possició
Erika Duro
Manresa (Ruta)
2
Barberà del Vallès (Ruta)
2
Viladecans (Ruta)
2
Gavà (Pista)
2
Sabadell (Pista Coberta)
2
Berta Vilà
Sant Cugat del Vallès (Pista)
3
Montornès del Vallès (Pista)
3

La Erika Duro i la Berta Vilà, a més, van aconseguir portar la samarreta fins als Campionats d’Espanya, aconseguint una meritòria 12a i 15a posició respectivament al Campionat d’Espanya d’Espanya de Marxa d’Hivern de Promoció, a Guadix.

També hi va haver actuacions a la Pista Coberta. La Erika Duro obtindria un títol de 2a de Catalunya en la final dels 3.000 m.marxa al Campionat de Catalunya Individual, fent una gran actuació.

En grup també han funcionat a la perfecció

Al Campionat de Catalunya de Marxa de Promoció en Ruta, a Viladecans, la Erika Duro es va alçar amb el títol de subcampiona, fent una gran actuació de principi a fi. A més, les posicions sumades juntament amb les seves companyes, la Berta Vilà, la Carla Rosell, la Erika Piazuelo i la Itxiar Escuté els hi va donar també el títol de campiones per equips.

Al febrer, la Erika Duro i la Berta Vilà també van tenir l'ocasió de posar-se la samarreta de la selecció catalana en el Campionat d’Espanya de Marxa en Ruta per Federacions, a El Vendrell, i que van tenir una gran actuació assolint la 11a i 14a posició respectivament, i aconseguint el títol de subcampiones de Catalunya per equips. A la mateixa competició va poder participar la seva companya Carla Rosell, amb la samarreta del club, assolint la 79 posició.

L'Érika i la Berta amb la selecció catalana
Al juny va tenir lloc el Campionat de Catalunya Sub16 d’Aire Lliure. Tant la Berta Vilà com la Erika Duro, la Erika Piazuelo i la Nerea Torres havien aconseguit la mínima per participar-hi. El Campionat constava de dues jornades: Per una part la Jornada Prèvia, on tenien lloc les eliminatòries, on només pesarien a la final les 16 primeres de la cursa. La Jornada Final va tenir lloc a Lleida i hi van arribar la Erika Duro i la Berta Vilà. La Erika va finalitzar segona, obtenint el títol de subcampiona de Catalunya i amb una nova marca personal i rècord del club, que va deixar un millor registre de 15:26.18. La Berta finalitzava 9a amb 16:58.94.





No hay comentarios:

Publicar un comentario