7 nov 2018

Tres podis i bones sensacions al Cros de Santa Coloma

Diumenge passat va tenir lloc la segona jornada del circuit de cros gironí. Una part del club va posar rumb a la comarca de la Selva per disputar el 45è Cros de Santa Coloma de Farners, al circuit situat al costat del pavelló dels Saioners. Està considerat com un dels degans de Catalunya, tant pel recorregut com per l’alt nivell dels atletes que hi participen. El CAG hi va participar amb diversos atletes.

El grup sub-12 preparat per l'acció

L’entorn del circuit oferia un paisatge boscós típic de postal de tardor. El circuit pràcticament tenia de tot: herba, sorra, terra, petites pujades i baixades, girs bruscos, arrels, pedres, fang... Enguany però, s’ha trobat a faltar els clàssics troncs tallats repartits per tot el circuit que feien d’obstacle als atletes.

El Circuit del Cros de Santa Coloma
La distancia i l’hora de competició era diferent per a cada categoria. Per a les categories fins a Sub16 pujarien a podi els 10 primers, mentre que les categories més grans pujarien fins el .

De bon matí es donava el tret de sortida a la categoria Sub16, sobre un recorregut de 2.560 m. En aquest sentit, el Josep Cubedo estrenava categoria en una prova molt ràpida i disputada, comprovant de primera mà les dures condicions d’aquestes curses, rebent cops de colze i caient al terra tot just al començar. No obstant, li va valdre per aixecar-se amb més força i fer una bona remuntada. Mitja hora després i en la mateixa línia que el seu company, l’Omar Yechou es va estrenar en la categoria Sub18, amb una cursa de 3.650 m molt ràpida.

El Josep Cubedo durant la cursa
Paral·lelament al circuit gironí, es disputava també la primera de les 6 jornades puntuables del Gran Premi Català de Cros, d’on resultarà la selecció catalana de les categories Sub16, 18 i 20 que ens representarà al “Cros Internacional Juan Muguerza d’Elgoibar”. Això explica l’alt nivell i la competència dels atletes presents en aquestes categories.

Abans d'arribar a les 12h es donava el tret de sortida a la prova reina de la jornada, les categories Sènior i Sub23, on van competir atletes d’alt nivell que van forçar el ritme de la cursa des del començament. En Miquel Domenech (Sub23) va ser el primer del CAG en completar els 8.820 m. Tot i ser la seva especialitat el mig fons, demostra clarament la seva adaptació a distàncies més llargues, essent capaç d’aguantar i remuntar posicions durant tota la cursa a ritmes molt alts. Més tard arribaria el Carlos Pérez, al capdavant d’un grup que s’havia anat despenjat de posicions més davanteres.

El Miquel Doménech va acabar 7è

En quant a l’escola de CAG, va estar representada pel grup dels Alevins (Sub12), dirigits per Sonia Fernández i Carlos Pérez.

Deu minuts més tard sortien els nois, amb la mateixa distància. Els germans Laurens i Julian Díez van realitzar una molt bona cursa. Fent un 'teva meva' i de forma sincronitzada van córrer de menys a més remuntant posicions fins enxampar al grup capdavanter, assolint una 5a i 10a posició. En Rayan Maaroufi va entrar just darrere d’en Julian, realitzant una bona primera part de la cursa, situant-se en el grup capdavanter i aguantant el ritme, tot i que les forces van ser justes durant la segona part i va acabar cedint posicions.

El Carlos Pérez amb els seus atletes

Poc després dels nois sortien les noies, realitzant una volta de 1.220 m. La primera del grup en arribar va ser la Júlia Hurtado, que va acometre una bona cursa, posicionant-se tot just darrere del grup capdavanter i avançant posicions progressivament, arribant 5a. De ben a prop la van seguir la Mila Kesteloot i l’Aina Jofre, que arribarien amb pocs segons de diferència.

Els tècnics han valorat molt positivament la jornada. Per als federats, és una prova permanent al calendari que serveix de punt de partida de cara a encetar la temporada de cros. Dels grups d’escola destaquen la implicació del grup de pares per portar a gran part de l’equip fins a terres gironines, que ja és molt. També les ganes que han posat els atletes, que han fet de la jornada, excepcional i agradable en tots els sentits.

Els tres guanyadors de medalla: La Julia Hurtado i el Julian i el Laurens Díez