La Flama del Canigó 2019

Des de fa forces anys el dia 23 de juny s’estén per tot Catalunya La Flama del Canigó. Una flama que s’encén la nit abans al Cim del Canigó i allà mateix, representants dels pobles i ciutats que ho volen, la recullen i inicien la tornada als seus llocs d’origen, on la fan servir per encendre les tradicionals Fogueres de Sant Joan.

Amb la idea de recuperar aquesta tradició tant nostre, l'any passat la Comissió de la Flama del Canigó formada per entitats culturals i esportives gavanenques com Unió Muntanyenca Eramprunyà, l'Agrupament Escolta, Omnium Cultural, Amics del MuseuAteneu Popular la Màquia, Castellers de Gavà, Sonaquetomba, Esbart Bruguers, La mata de Jonc, i el Club Atletisme Gavà entre d'altres, us convida a afegir-vos a la rebuda de la Flama del Canigó a la nostra ciutat i a la Foguera de Sant Joan, recuperada l'any passat, la primera Foguera de Sant Joan autoritzada que es fa al nostre poble des de fa molts anys.

Des de la nostra entitat (Club Atletisme Gavà) intentarem col·laborar i animem a tots els membres del club a participar en les diferents activitats que es desenvolupen desde la Comissió.

Programa d'activitats

  1. Recollida de la flama al Cim del Canigó per membres de la UME el 22 de juny.
  2. Custòdia de la flama i baixar-la fins a Sant Boi.
  3. Aproximadament a les 19:00h del dia 23 de juny es munta una companyia que custodiarà i traslladarà la flama fins a Viladecans on es realitzarà una parada.
  4. Després d'un parlament, la flama es separarà en tres testimonis. Un es queda a Viladecans, un altre es traslladarà a Sant Climent i l'altra viatjarà a Gavà.
  5. 20:30h la flama arriba Rambla amb la Carretera de Santa Creu de Calafell on s'agruparan les diverses entitats per acopampanyar-la per el seu recorregut per la ciutat.
  6. La Flama pujarà Rambla amunt acompanyada de tothom que s’hi vulgui anar afegint, fins a la Plaça Josep Tarradelles on entre les 20:45h i les 21:00 h. serà rebuda oficialment.
  7. Finalment seguirà fins la Plaça Jaume Balmes (Plaça del Ajuntament) on serà rebuda festivament per diverses entitats de la població (Castellers, Sona que Tomba i més).
  8. A les 22:00h, amb la Flama del Canigó s’encendrà la Foguera de Sant Joan i s’inicia el sopar i el ball de revetlla.

Itinerari final fins a la ciutat de GavàAnimeu-vos!