13 mar 2019

Pluja de medalles en els últims campionats en Pista Coberta

El CAG va aconseguir fins a cinc medalles en els dos últims campionats de Catalunya de Pista Coberta de la temporada, superant el nombre de la temporada passada i posant els ciments d'un nou model d'èxit per a l'escola del club. Els grups que hi van participar van posar tota la carn a la graella i van obtenir, sobretot, diversos sots-campionats.

El Joan Jiménez al podi del l'alçada

El dissabte va ser el torn d'un grup que creix cada dia més, els infantils sub-14, que van aconseguir bones posicions amb els atletes que van viatjar a Sabadell.

D'entrada, l'únic noi que hi era present, el Mario Martín, va tenir un bon debut en una final de campionat en el Triple Salt, aconseguint la seva millor marca personal amb un salt de 9.44m i acabant 9è de Catalunya.

En l'àmbit femení, les coses van anar molt bé. L'Anna Doménech, que progressa amb grans passes, va aconseguir un meritori 4rt lloc a la Perxa amb un salt de 2.30m, a tocar de la medalla de bronze, la qual lluitarà en el Campionat d'Aire Lliure, amb més temps per buscar la millora.

En marxa, el grup de la Maria Vasco sempre dona bons resultats. La Lucía Morales va aconseguir la medalla de plata i es va proclamar així sots-campiona de Catalunya amb una marca final de 10:41.28. La Lucía també creix en cada campionat i encararà les properes proves de marxa amb la seguretat de treballar cada dia millor.

La Lucía Morales al podi de la marxa sub-14
Durant la jornada de diumenge es va disputar el campionat sub-16 de Catalunya, i el CAG no podria haver sortit més ben parat. Quasi hi va haver un ple de medalles amb els atletes que hi van anar, i això és molt destacat.

Per començar, el Joan Jiménez, que participava en dues proves, va aconseguir el sots-campionat de Catalunya en alçada amb una marca d'1.76m, molt lluny del tercer classificat i aconseguint el metall amb solvència. També va provar sort a les tanques, però allà els resultats no van acompanyar. Tampoc va tenir el millor dia l'Omar Boury a la mateixa prova, tot i que debutava en un campionat cadet i això sempre es destacat.

El Dani Martínez a la final del 300mll

Un altre noi que va aconseguir metall va ser el Dani Martínez. Després d'una primera temporada assentant les bases, en aquesta sembla que l'atleta va de debò. Després d'un 60mll amb mala sort (no va acabar de sortir bé des dels tacs), va executar dos 300mll perfectes, rebaixant la seva marca (i baixant per primer cop dels 38s- 37.93s) aconseguint la medalla de plata i pujant al podi amb molta felicitat, després del bon treball aconseguit.

El Dani Martínez al podi del 300mll
En l'àmbit femení, les coses van anar igual de bé. La Inés Aguilera va obtenir la medalla de bronze en el 300mll i encara el Campionat d'Espanya amb opcions de final. Amb una marca de 41.34s es va plantar a una final molt disputada i que va acabar amb la tercera plaça (amb opcions clares de lluitar per les primeres). Malgrat tot cal apuntar la nota negativa del Triple, on no va poder passar del 10.41m

La Inés Aguilera al tercer calaix del podi de 300mll

En la marxa, va venir l'última gran notícia del dia. L'Érika Duro, que cada cop té un present més lluminós, va aconseguir la medalla de plata després d'una gran carrera, i així va poder arrodonir una temporada pletòrica en els Campionats catalans, amb una medalla en quasi cada competició on ha anat (a més de participar en campionats estatals). La mala notícia va ser l'eliminació de la Berta Vilà que, malgrat tot, ha tingut una temporada excepcional.