25 mar 2019

La Marxa més viva que mai amb el Gran Premi de Gavà

Dissabte vam gaudir de la marxa com venim fent els últims tres anys a la Bòbila a aquestes alçades de curs. Amb la presència destacada de més d'un centenar d'atletes i amb bona resposta per part del club, el GP de Marxa Ciutat de Gavà es va desenvolupar amb bona nota. Els marxadors aproven una nova edició que va entretenir a tothom.

El podi masculí absolut del GP de Marxa. Foto de Jordi Lacambra
Els voluntaris, des de primera hora del matí, van treballar de valent per poder satisfer els desitjos de tots el marxadors, que van començar a arribar a la Bòbila juntament amb els operaris i jutges de la prova. No obstant, els primers en competir eren els més petits, que volien tirar endavant una bona carrera per agradar als seus entrenadors i pares.

La primera prova del dia va ser la sub-10. Allà, el Nahuel Urcola va mostrar un bon nivell de marxa i molt de futur, aconseguint la medalla d'or. En la categoria femenina, la victòria va ser per la Laia Ferré, del CA Torredembarra, amb un gran final.

Les voluntaries donant aigua a una atleta. Foto d'Emiliano Moro

En la prova sub-12, l'atleta del CA Viladecans, Biel Elvira, estava sol davant del perill. Era l'únic atleta que no participava amb la samarreta del CAG, però va ser capaç de guanyar la prova amb molta solvència. Per darrere, el Rayan Marrooufi i el Laurens Díez van mostrar la seva polivalència i van acabar pujant al podi, guanyant als seus cinc companys que també participaven a la prova. Malgrat tot, cal felicitar-los pel gran moment del grup aleví.

El Biel Elvira per davant dels atletes del CAG. Foto d'Emiliano Moro

Pel que fa a les noies, la Carla Pérez, del grup de la Maria Vasco, va obtenir una bona segona plaça i medalla de plata per darrere d'una intractable Núria Férriz, del Agrupació, que amb un temps de 11:35.6 es va alçar amb la victòria. 9 atletes més del grup de la Sònia Fernàndez i el Carlos Pérez van participar a la prova, amb bona marca per part de la Laia Calderón i l'Agnès Benítez.

La Maria Vasco donant el premi al Rayan Marooufi. Foto de Jordi Lacambra

En la prova sub-14, el domini en noies va ser per a la Júlia Suárez, qui va trencar amb les seves rivals i va entrar sola a l'última prova. La Lucía Morales va obtenir un molt bon resultat, quedant tercera i pujant al podi. També la Lucía Martos va poder obtenir un bon resultat, essent 4rta. La Carla Garcia va acabar 8ena. En nois, el guanyador va ser l'Urien Fernández, del Barcelona Atletisme.

El Carlos Pérez amb el Laurens Díez. Foto del CAG
Els cadets van tenir color vermell. El Rubén Liste, del CA Viladecans, va obtenir una meritòria i solvent victòria amb una marca de 14:05.2, superant per minut i mig els seus perseguidors. La tercera plaça també va ser per un atleta del club de Viladecans, el Rubén Villalonga.

Pel que fa a la prova femenina, fins al final vam veure la lluita frec a frec entre dues grans rivals, la Jana Lloret, del GEiEG, i l'Erika Duro, l'atleta més destacada del CAG i que, acusant un mal moment físic, no va poder lluitar per la victòria final, i va aconseguir la plata, per darrere de l'atleta gironina. L'Érika Piazuelo va ser la propera atleta en passar per la meta, novena, mentre que la Nerea Torres i la Carla Rossell van acabar 12ena i 13ena.

L'Érika Duro darrere de la Jana Lloret. Foto CAG

Ja al final, amb els premis de l'escola repartits i amb moltes ganes de veure les evolucions absolutes, vam poder presenciar les dues curses de 5000m Marxa, amb totes les categories restants agrupades.

En categoria femenina, la Iria Teijeiro va fer doblet d'or a l'adjudicar-se la medalla sub-18 i l'absoluta, amb un temps de 25:24.3. L'atleta de l'Hinaco Monzón i ex del Canaletes va fer-se amb la victòria final amb molta superioritat. Per darrere, l'atleta del CA Valladolid, Raquel León, amb marca de 26:36.0 i la tercera classificada, la Martina Puentedura, de l'ISS L'Hospitalet, que va aguantar la pressió de les dues primeres. La Noelia Cayero, del Cornellà Atlètic i ex del CAG, va aconseguir l'or Junior.

El podi femení absolut del GP de Marxa. Foto de Jordi Lacambra

Pel que fa als nois, l'Antonio Redondo, de l'Atletes Vilanova, també va fer doblet, en aquest cas guanyant la carrera absoluta i la màster. Molta superioritat també per davant del Sergi Torner, de l'UCA, campió junior, i de l'Óscar Martínez, tercer i guanyador sub-18. El temps de l'Antonio va ser de 22:48.3. Els màster van omplir la prova, amb marques destacades.

Així doncs, s'acabava una nova edició del GP de Marxa de Gavà, amb la presència de la Maria Vasco entregant els premis i finalment fent una valoració positiva de tot el que havia vist. La Maria, una de les impulsores de la prova, va gaudir com la resta d'assistents dels atletes de la prova de Marxa.