7 feb 2019

Un CAG excel·lent gaudeix del campionat de Cros

El Campionat de Catalunya de Cros esdevé una de les cites més destacades del calendari anual de l’atletisme català, on es disputa el títol autonòmic individual i per equips de la modalitat. Durant el matinal, la prova va reunir més de dos milers d’atletes entre totes les categories, amb molta presència de públic i clubs d’arreu del territori. Enguany s’ha celebrat a Vic, i el CAG va participar amb els grups d’escola, sumant un bronze de la Júlia Hurtado en la categoria Sub-12.

La Júlia Hurtado amb la medalla del Cros
Aquesta va ser la edició número 100 del Campionat. La primera es va fer l’any 1916 (on només podien competir homes, ja que les dones van haver d’esperar fins l’any 1933). De cara al centenari es va fer un homenatge especial als atletes que més títols posseeixen d’aquest Campionat, com en Carles Castillejo, guanyador de 9 edicions.

La prova reina de la jornada va estar marcada per la victòria de Miriam Ortiz (AA Catalunya), en la cursa femenina i per Mourad El Banouri (La Sansi), en la masculina.

El Cros absolut masculí

Els diferents circuits partien de l’estadi i s’endinsaven a la zona verda de l’exterior, on cada categoria faria un número diferent de voltes i tornaria a l’estadi, a l’arribada. A la forta competència es sumava la duresa del circuit, amb girs, pujades i baixades, gespa, fang i obstacles.

El circuit del Campionat
La primera de les curses va ser la OPEN, on es disputava el clàssic Trofeu Pere Casacubierta, en honor a l’atleta local que va aconseguir guanyar el Mundial Júnior de Cros l’any 1984. En aquesta prova va participar en Carlos Pérez, que va arribar en 8a posició.

El Carlos Pérez a la prova open

Finalitzada la cursa popular, es donava pas a les curses federades del Campionat. De cada categoria resultava una classificació individual i una per equips, on puntuaven els 4 primers atletes del mateix club en arribar a la meta.

Els primers van ser els Sub-14, que van trobar una cursa molt disputada i van haver d’emprar-se a fons per fer ressaltar al Gavà en la classificació. Tot i així l’Ismael Boury, l´únic representant del grup en categoria masculina, va lluitar de principi a fi en una cursa dura i llarga. Malauradament va perdre una mica de temps, al ensopegar amb un dels obstacles.

L'Omar Boury en una imatge d'arxiu
En noies, la Lucia Cerdeira va arribar la primera del grup amb bones sensacions, seguida de la Paula Pinteño, que no va poder desenvolupar el seu millor ritme. En un grup més endarrerit entrava l’Emma Día, que va sortir més conservadora.

L'Emma Dia en una imatge d'arxiu
Pel que fa als Sub-12, la cursa femenina va estar marcada pel fort ritme que van imposar les atletes de l’equip amfitrió, el CA Vic, que anaven totes a una. La Júlia Hurtado va aconseguir quedar-se just al darrere del grup, on va assegurar-se la posició sense prendre massa risc. A uns 300 metres de l’arribada va aconseguir la tercera posició, que va mantenir fins endur-se el bronze. A un minut, tot i no estar en la seva millor forma, la Mila Kesteloot va saber aguantar finalitzant segona de l’equip. L’Aina Jofre i l’Alba Hernàndez entraven poca estona després, exhaustes, amb la satisfacció d’haver lluitat fins al final per l’equip, que va acabar en 9è lloc. Bon treball també de l’Alba Grilo, la Daniella Guiu, la Elisa De Riedmatten, l’Ariadna Guardia, la Carmen Arias i la Clara Gil, que van esforçar-se al màxim en benefici del grup.

Els grups sub-10 i sub-12 van escalfar plegats

Els nois presentaven un equip amb bones opcions. Els germans Laurens i Julian Díez van donar un gran punt d’estabilitat al grup, amb una cursa molt ben gestionada de principi a fi. En Rayan Maaroufi va sortir fort i valent, però va trobar dificultats per gestionar les emocions durant la cursa, provocant-li un descens notable del ritme i pèrdua de posicions. Finalment, la classificació d’equips la va tancar l’Adrià Anento; que degut a uns problemes físics no va poder desenvolupar tot el seu potencial. Tot i les adversitats, el Gavà va quedar en 4rt lloc. També hi va haver una bona actuació d’en Mario Pérez, en Manu Carpio, en Bruno Cayuela i en Martí Marcos, que van contribuir a l’estabilitat de l’equip.

Els sub-12 a la cambra de requeriments

També hi van anar els Sub-10, acompanyats per la Claire Goyard. Tot i els bons resultats en les anteriors jornades de cros escolar es van veure amb dificultats per posicionar al CAG entre els millors equips catalans de la modalitat.

La Claire Goyard amb els sub-10

En nois es va apostar per l’Albert Marcos, en Mateo Costan, l’Hugo Cazenave i en Baruc Sánchez, que venien reforçats per els bons resultats en les jornades anteriors. A nivell individual van fer una gran actuació i van saber adaptar-se a les adversitats del terreny, obtenint bones posicions. L’actuació del grup va concloure en una 4a posició per equips masculins.

L'Equip sub-10 masculí, 4rt de Catalunya

L’equip femení va estar representat per la Micaela Gelabert; tot i trobar un fort nivell en la prova va saber jugar bé les seves opcions. La Noelia Palazón, fent un gran treball sobre les dificultats del circuit i la Inés Castillejo, motivada pel gran paper que va fer el seu pare en la cursa absoluta, va córrer amb molta passió en el seu primer Campionat de Cros, i la Daniela León, gaudint d’un cros que també va córrer el seu pare i atleta del club Antonio León, i que recordava un cros en Vic totalment diferent. Sumant esforços van posicionar al Gavà en la 10a posició per equips.

La Micaela Gelabert en una foto d'arxiu

Per acabar de tancar la temporada de Cros queda encara una cita, la Final de Cros Escolar, promoguda per la UCEC i la Generalitat de Catalunya, el pròxim 10 de març a Reus, per als atletes classificats de la lliga de Cros Escolar Comarcal.