14 nov 2018

El CAG es proclama sots campió del Campionat de relleus

Seguint en plena temporada de cros, el diumenge passat una part del club va viatjar al 17è Cros de Canovelles, on a més de les curses individuals va tenir lloc el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos de Cros. El CAG va treure grans resultats en ambdues competicions, destacant les medalles sub-12 als relleus i al Cros individual.

Els grups sub-12 i sub-14 després del Cros
L’escenari de la jornada va ser la zona esportiva de Can Duran, en un entorn rural envoltat de muntanya i camps de conreu. El circuit es presentava amb una part de pujada progressiva de terra dura i una altre de baixada amb girs, fang i obstacles que complicava la estabilitat i posava a prova les habilitats de l’atleta.

El recorregut del Cros

El matinal atlètic començava de bon matí amb les curses individuals. La primera va ser la OPEN amb un circuit inicial de 5.100m, que degut a un error en el marcatge va obligar a escurçar el recorregut a uns 4.200 metres. Els més matiners del CAG van ser el Carlos Pérez i la Marisol Soler, que es van trobar amb una cursa molt ràpida, en la que guanyar posicions va esdevenir prou complicat.

La següent de les curses individuals en que va participar el club va ser en les de promoció Sub12 masculí i femení, ambdues sobre una única volta de 1.600 metres. En nois, menció especial pel Laurens Díez, el Rayan Maaroufi, el Julian Díez i l'Adrià Anento, que van realitzar una espectacular cursa mà a mà funcionant quasi com a un únic atleta. Es van imposar de forma contundent en les quatre primeres posicions de la taula treballant de forma conjunta i deixant enrere als pocs atletes que intentaven fer-se un lloc en el grup capdavanter.

Els sub-12 després del Cros individual
Pel que fa a les noies, la sortida va ser molt ràpida i les nostres atletes es van trobar en posicions endarrerides des del principi, havent de remuntar. En aquest sentit, la Júlia Hurtado va aconseguir arribar fins al tercer lloc després de fer un bon treball en la part de pujada. De ben a prop la van seguir la seva germana, la Carla Hurtado i la Mila Kesteloot.

Finalitzades les curses individuals i entregats tots els premis, el programa atlètic continuava amb el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos de Cros. Aquest any com a novetat, es presentava el mateix format també per a les categories de promoció. Cada club podia presentar com a màxim tres equips mixtos (dos nois i dos noies per equip). Arribats a aquest punt, es començava a notar l’ambient i la presència de clubs d’arreu Catalunya. El CAG va presentar un total de sis equips entre les categories dels Alevins i Infantils.

En un moment del Cros sub-12
A les 12:25h es donava el tret de sortida als equips Sub-12, on cada relleu realitzava una volta de 650 m. La cursa va estar marcada de principi a fi per un ritme endimoniat que va deixar als tres equips del CAG força endarrerits i amb poques possibilitats de remuntar. Tot i el panorama, un dels equips va donar un gir inesperat. El Julian Díez va agafar el relleu a mitja taula de la mà de la Carla Hurtado i iniciaria una forta remuntada, que va continuar el seu germà Laurens col·locant a l’equip entre els cinc primers, i que finalment sentenciaria la Júlia Hurtado amb una 2a posició molt ajustada amb el Lleida UA, que va entrar just en 3a posició.

Els sub-14 entrenats per la Laura Redondo
Poc temps després arribava l’equip format per Rayan Maaroufi, Agnès Benítez, Aina Jofre i Adrià Anento, on una ensopegada del primer relleu amb un dels obstacles va fer perdre moltes posicions que va costar molt recuperar. Per últim, l’equip format pel Bruno Cayuela, l'Alba Grilo, el Manu Carpio i la Mila Kesteloot van realitzar un gran paper malgrat no poder arribar a posicions més capdavanteres.

El podi del campionat de relleus
Els Sub-14 vindrien després, on cada relleu realitzava una volta de 1.100m. En la mateixa línia que els anteriors, la prova estava fortament disputada des del principi. L’equip format pel Jan Tusell, la Paula Pinteño, l'Óscar Gavaldà i la Julieta Geraud va ser el que més es va adaptar a les condicions de la prova i van poder fer-se un lloc entre els 20 primers a només un minut respecte els primers. L’equip format pel Guillem Caro, l'Iciar Tomeo, l'Emma Día i el Mario Martín arribaria poc després realitzant una intensa cursa que es va reflectir en el desgast a la arribada. Només deu segons més tard arribava l’equip del Martí Brullas, la Lucía Cerdeira, la Júlia Muñoz i l'Adrián López.

Les properes proves on l’escola té prevista participar seran la del proper dissabte 17 de novembre al Cros Escolar de Sant Esteve de Sesrovires (Benjamins) i el diumenge 25 a la 95ª Cursa de La Jean Bouin, on aquest any participarà tota l’escola i s’espera una gran jornada atlètica.