25 jul 2018

Resum de la temporada: Un CAG majúscul

El Club Atletisme Gavà ha acabat la temporada 2017-2018 amb uns magnífics resultats, en el còmput global, els millors de la seva història. Mai abans havia obtingut tantes medalles en campionats de Catalunya i Espanya, i s'han batut diversos rècords. Aquí teniu un petit resum grosso modo del que han donat aquests onze mesos de competició.

El grup a la segona jornada de lliga


No és fàcil encarar any rere any una temporada d'atletisme. Solen ser molt llargues, amb poc temps de marge per descansar i molts entrenaments durant l'any. Normalment, sol ser difícil superar el que has fet l'any anterior, quan aquest és molt bo. Però en aquest cas, els atletes, entrenadors i membres del club han demostrat que, anant junts i ajudant-se en tot, el CAG pot arribar lluny.

L'escola, per exemple, ha begut d'una tasca increïble dels entrenadors. El grup de Minis, amb la Irene Rovira, la Claire Goyard i l'Ariadna Esteve, ha vist com s'aconseguien grans reconeixements en algun Cros, en les lliguetes atlètiques a l'aire lliure o a les proves fetes a la Bòbila. Per exemple, en el cros de Cornellà, els atletes del grup van ser dels més destacats. Pel que fa als Benjamins, l'Almudena Cayero, l'Elisa Verdeguer i el Víctor Peso han portat un excel·lent grup a tenir èxits en llocs com el Prat del Llobregat, on es van emportar dues copes i dues medalles del seu Cros.

Les nostres alevines al GP Fira dels Espárrecs
Què podem dir dels Alevins? El magnífic grup de la Sònia Fernández i el Carlos Pérez eren habituals guanyadors en els Cros de principi de temporada, com al de Banyoles, on la Júlia Hurtado va quedar segona, o en el de Sant Boi, on es va endur la victòria el Gerard Zarco. La Júlia, a més, es va endur la victòria en la prestigiosa Jean Bouin. Però els grans èxits han vingut a l'Aire lliure en pista, on la Julietta Geraud va aconseguir guanyar la medalla de bronze en els 600mll, a banda d'altres bons llocs i algun rècord. El grup ha portat el nom del club per tot arreu.

La Irene Rovira amb el grup de Minis al Cros de Gavà
Lluitant per no quedar-se enrere han estat els Infantils, entrenats per l'Irving Motto i el Pablo Verdeguer, que han fet un gran esforç per obtenir grans resultats. De fet, van ser protagonistes accedint al campionat de clubs de Pista Coberta i obtenint una meritòria 10ena plaça. A més, van aconseguir enviar a set atletes al campionat de Catalunya on, per exemple, l'Anna Doménech va acabar cinquena de Catalunya i l'Omar 8è en PC en el 600mll. D'altre banda, tots ells van participar del control de Proves Combinades a finals d'any. Els tècnics poden estar ben orgullosos. 

Si un grup ha sorprès de bona manera ha estat el de cadets. Entrenats per l'Ivo Sánchez i la Paula Garcia, el CAG ha portat a dos atletes del grup als campionats d'Espanya. A més, una de les sensacions de la temporada, la Inés Aguilera, ha sortit d'aquesta fornada, empentada per unes ganes boges de guanyar, ha obtingut dues medalles de plata en els campionats catalans en el 300mll. A més, van celebrar la medalla de 4x200m en el campionat de relleus en PC. Altres sorpreses, com el Dani Martínez o el Víctor Hidalgo, que han convertit els duels en 300mll en vibrants, el Joan Jiménez, a l'alçada o la Laia Mora i la Laia Campmany, en mitja distància, poden deixar ben satisfets als seus dos tècnics.

En els grups de tecnificació, les coses han anat igual o millor. La marxa de la Maria Vasco ha obtingut medalles a gairebé tots els premis on anaven. L'Erika Duro es va emportar la medalla d'or al gran premi Ciutat de Gavà, a més d'una medalla al campionat de Catalunya, igual que la Lucía Morales, medalla d'or en categoria alevina. Moltes esperances depositades en aquest grup de cara a la temporada que ve.

Les nostres marxadores al GP Ciutat de Gavà

El grup de llançaments ha fet un salt molt important. A banda dels metalls que puguin haver guanyat o les marques, els atletes entrenats per la Laura Redondo (medalla de bronze al campionat absolut espanyol) han fet un canvi evolutiu gegant. Els màsters van viatjar a l'Europeu de Madrid amb dos elements i van quedar-se a tocar del metall (L'Emiliano va ser 4rt en pes). El Víctor Peso ha fet marca personal en martell, i han continuat mantenint-se a l'elit l'Elisa Verdeguer o l'Ariadna Esteve. A més, la celebració del Criterium de Llançaments a principis d'estiu ha donat un plus als nostres atletes.

El grup més majoritari, el de velocitat, ha lluitat contra diverses adversitats per tirar endavant. Capitanejats pel seu tècnic, l'Horlenis Pressilien, tots els atletes van aconseguir marca personal, un fet gairebé excepcional. A més, van tenir rècord d'atletes a l'absolut: el Jordi Lacambra, la Irene Rovira i la Natàlia Grau al 100mll, el Manu Gómez al 100 i al 200mll (amb grans marques d'11.28s i 22.57s) i el Julen Garralaga, el Jaume Escofet i el Joan Pérez als 400mll. Els últims van tenir una divertida pugna per veure qui aconseguia el rècord del club en aquesta distància, amb un 50.07s final pel Jaume. També el Jordi Lacambra faria el rècord de 300mll amb una marca de 36.87s. El fet més destacat, la celebració de la segona reunió de velocitat a Gavà, amb centenars d'atletes i grans marques pels nostres.

El Manu Gómez ha tingut una temporada perfecte

També, per sobre de tot, ha destacat el treballat grup de Proves Combinades. De la mà de l'Óscar Sánchez, els atletes han vist l'eclosió de la jove Irene Clemente, un autèntic portent que ha batut tres rècords del club (llargada, triple i alçada) a banda de les medalles esmentades. També han vist com el seu atleta més gran, el Pablo Verdeguer, seguia l'estela de la Irene i batia 4 rècords del club (decatló, perxa, alçada i 110mt). També destacat el paper de la Maria Brullas, lluitant en el campionat de combinades i batent dos rècords del club (60mt i 100mt). La notícia negativa seria per l'Arnau Sala, que cauria lesionat al mes d'abril i a partir d'allà no podria tirar endavant. La Carmen Navarro, l'Almudena Cayero, l'Óscar Garcia o la Claire Goyard també aconseguirien marques personals en algunes disciplines dins de les combinades.

L'Eduard Ferrer ha viatjat al campionat d'Espanya junior
Com sempre cal destacar els mèrits del grup de Fons. A banda del Miquel Doménech, el gran protagonista d'aquest any al club, els integrants de l'equip, entrenat pel Sergi Sierra, han obtingut una bona collita. Teníem a principi de curs la bona notícia de la tornada de l'Irving als entrenaments i competicions, després de la seva operació. També el Carlos Pérez tornava en plena forma després d'uns mesos aturat. A més, la contribució femenina ha estat destacada. Les germanes Castillejo (la Marta i la Carla) van obtenir medalles a principi de temporada en curses populars, com ara al Cros de Santa Coloma de Cervelló o a la Sant Silvestre del dia 31 de desembre. La Yolanda Zuriaga també va obtenir un podi, a la cursa del Foc, a més de córrer la ReisRace o la UniRun. El Sergio Cherta, el més veterà, corria el campionat de Catalunya de 10.000m i també el d'Espanya, on no podria acabar per una lesió. Per acabar, destacar que quatre de les nostres atletes van tenir el premi d'anar a Gijón a disputar el Campionat d'Espanya de Cros.

El grup que va anar al Campionat d'Espanya de Cros


D'entre els grups de treball específic, cal destacar els OPEN. Els pares i veterans del club formen un grup espectacular (dirigits pel Toni Castillejo) i aquest any han aconseguit grans fites, com la cursa dels Bombers, la Maratona di Roma (Amb el Félix) o la del Corte Inglés. Cal destacar la Marató de Barcelona, on el Miguel Masip va baixar de 4 hores a les maratons per primera vegada.

Els nostres a la Mitja de Gavà
També el grup de Muntanya, els 'cabretes', han firmat una temporada perfecte. La part més important, la disputa de la prestigiosa Transvulcania, que va aplegar a diversos dels nostres atletes, com el Domingo San Eusebio, la Núria Rodríguez o el Toni Trepat.

El grup de Muntanya en una de les curses

Fins a set medalles vam poder celebrar en campionats catalans i espanyols en Pista Coberta: Les dues del Miquel Doménech en el 800mll (Or promesa i Plata absoluta) en el Campionat de Catalunya, les dues de l'Emiliano Moro en el Pes M-70 a Catalunya i Espanya (Les dues d'Or), la plata de la Irene Clemente en el campionat català de Proves Combinades, la de la Inés Aguilera en el 300mll del campionat de Catalunya, els relleus cadets catalans de 4x200  i el tercer lloc de l'Emma Barragán en el 600mll del Trofeu de promoció Natàlia Amiel. 

En Aire lliure, les coses encara van anar millor. En els campionats de Catalunya, fins a 21 medalles van obtenir els nostres atletes. A les set de l'escola, que ja hem comentat, s'han d'afegir les 9 dels grups de tecnificació en edat juvenil, junior i promesa. El Víctor Peso i el Miquel Doménech van guanyar l'or en Martell i 800mll, el mateix Miquel, el Manu Gómez, el Julen Garralaga i el Pablo i l'Elisa Verdeguer van guanyar la plata en 1500mll, 200mll, 400mll i la germana en disc respectivament. Per acabar, l'Ariadna Esteve i l'Esther Salvador van guanyar el bronze en pes. Per acabar, en el campionat absolut, el Miquel Doménech va aconseguir per fi la medalla d'or al 800mll. D'altre banda, l'Emiliano Moro i el Jose Luís Gil es van repartir les 4 medalles en el campionat màster, amb el pes i el disc com a protagonista. En cadet, el Roger Morales ha donat un salt cap endavant, guanyant dues medalles i aconseguint el record sub-16 del club en javelina.

EL Miquel Doménech, col·leccionista de mèrits
Pels campionats d'Espanya, també hem obtingut premi. Dels 13 atletes que van anar a diverses ciutats de l'estat, tres van obtenir el difícil premi de la medalla. La Irene Clemente en triple salt cadet i el Miquel Doménech en 800mll van aconseguir dues medalles (bronze i plata) molt valuoses. L'Emiliano, de la seva banda, va guanyar dues medalles en pes i disc a Vitòria. En Pista Coberta, el Miquel va assistir al promesa, l'Emiliano va guanyar medalla al pes i la Mar Cortés, velocista que feia el seu debut aquest any, va viatjar a Ourense pel campionat junior, a més de l'Emma Barragán, que va aconseguir entrar a la perxa femenina amb un gran treball del seu entrenador, el Marc Masip, a banda de l'esmentada prèviament Inés Aguilera.

La Irene Clemente en la primera jornada de lliga
Per acabar, important va ser el comportament de tots els nostres atletes al campionat de clubs. El CAG va acabar 20è de Catalunya, acabant quart a la Final C. És cert que es van perdre dues posicions respecte a l'any anterior, però també és cert que a semifinals es va fer el rècord de punts i que van estar a tocar de la Final B, el gran objectiu la temporada vinent.

Tanquem una excel·lent temporada amb moltes ganes d'esperar com respondran els atletes durant la propera. El sentiment groc cada dia és més extens....

...Voleu saber-ne més? 




No hay comentarios:

Publicar un comentario