2 ene 2018

El CAG a les 'Sant Silvestre' del dia 31

Aquest passat dia 31 de desembre es van disputar per tot el territori estatal i català les curses de 'Sant Silvestre', que serveixen per finalitzar l'any i donar entrada al nou, amb diverses proves de caire amateur o professional, populars i de totes les categories.

Enguany, els atletes del CAG s'han distribuït per tot el territori, i hem tingut representació en cinc de les curses. Algunes de molt conegudes, com la cursa dels Nassos a Barcelona o la San Silvestre Vallecana. D'altres properes, com la de Castelldefels, també anomenada Cursa del Capó. I les més peculiars, llunyanes, com la San Silvestre de Pontevedra.

La Marta pujant al podi de la San Silvestre de Cunit

Els millors resultats ens van arribar al costat de casa. A la Cursa del Capó, on es celebrava l'edició 35, el Miquel Doménech va demostrar el seu bon estat de forma i va aconseguir guanyar la prova, no només en la seva categoria, sinó a més essent l'atleta més ràpid de tota la cursa. El Miquel va cobrir el trajecte de 3km en 09:28s. En la mateixa prova, ens va arriba un segon i un tercer podi: l'atleta del grup de velocitat i tanques, l'Ángela Pérez, va voler provar sort en la mitja distància i va sorprendre a tots. Va quedar tercera en la categoria junior i va ser la 14ena noia de les 39 participants. En cadet masculí, l'Omar Yechou va aconseguir la segona plaça, a només dos minuts del seu company de grup, en Miquel. També en el Cros en categoria infantil, el Josep Cubedo va aconseguir la segona posició.

L'Ángela Pérez, tercera en la Cursa del Capó

En la Cursa dels Nassos, on els guanyadors van ser l'Ilias Fifa en categoria masculina (28:38s) i la Marta Galimany en categoria femenina (33:29s), el CAG va prendre part amb cinc participants. El millor temps va ser per l'Álex Fortuna, que va acabar amb un temps de 38:57s. També hi van participar els atletes del grup d'Open, com el Juan Pedro Pérez, la Núria Magdalena Rodríguez o la Marisol Soler.

Encara en territori català ens va arribar el quart podi. A Cunit, on es disputava la 17ena edició d'una cursa que a més, va servir per recollir joguines pels nens necessitats. En aquesta cursa hi va participar un altre de les nostres atletes en forma en mitja distància, la Marta Castillejo, que va acabar la cursa segona i pujant al podi amb un temps de 19'39".

Fora de Catalunya destaquem dues participacions. Una de les curses més reconegudes és la San Silvestre Vallecana, a Madrid, amb participació multitudinària i dues curses, la popular i la internacional. En la primera, hi van participar nou dels nostres atletes open, amb la millor marca del José Florentín, amb 46:51s en la categoria M45.

Comunió amb el 'Gavà Triatló' abans de la Cursa dels Nassos

Per acabar, a la llunyana població de Pontevedra, a Galícia, la Lucía Cerderia va prendre part de la 'San Silvestre pontevedresa', amb més de 4.300 inscrits, convertint-se en la cursa més gran en territori gallec. La nostra atleta aleví va córrer en la terra del seu pare i ho va fer amb moltes ganes i un esforç molt destacat.

La Lucía a Pontevedra amb el seu pare

Tanquem l'any 2017 amb bons resultats i sobretot un gran èxit de resposta dels nostres atletes a les proves populars i les curses de mitja i llarga distància. Comencem el 2018 amb totes les ganes!