28 nov 2018

Èxits i podis pel CAG a la 95ena Jean Bouin

La Jean Bouin és coneguda com una de les curses atlètiques urbanes més antigues de tot l’Estat. En honor a l’atleta francès, la primera edició data del 1920 i aquest any es va celebrar la 95ena edició. Si una cosa té d’especial aquest esdeveniment és la capacitat d’unir l’atletisme d’elit amb el de base i apropar-lo al carrer i al públic. Més de 10.000 participants van tenir cabuda en un mateix escenari: corredors ocasionals i d’experimentats, atletes emergents i de caire internacional, de promoció i de diversitat funcional. Tot sobre l’atenta mirada de Montjuïc, com a punt neuràlgic de la prova. El CAG hi va ser present, com sempre.

La Júlia Hurtado arribant al final. Foto de Mundo Deportivo
El matinal atlètic començava amb la prova OPEN, amb dos recorreguts per la ciutat comtal, de 5 i 10 km. El primer acabaria sota l’Arc de Triomf, mentre que el segon continuava fins a tornar a Montjuïc.

El grup d'OPEN havent acabat la cursa
El CAG va estar present a la llarga. El primer en arribar va ser el Carlos Pérez, just per sota dels 36’. Només sis minuts després va entrar l'Antonio Martínez Vidigal, amb un registre envejable per la seva edat. Ben a prop van seguir l’Antonio Villa, del grup de Muntanya i en Jesús Serra. A tocar els 50’ arribaven el Nèstor Gómez i en Miguel Masip. En dones va participar la Claire Altimiras, que va gaudir de córrer per la ciutat, passant per punts emblemàtics com la Universitat de Barcelona, la Plaça de Tetuan, l’Arc de Triomf, el Parc de la Ciutadella o el Mirador de Colom.

L'Albert Marcos en plena cursa
A mig matí, ja finalitzada la cursa popular, el programa donava pas a la cursa absoluta, on el públic va poder gaudir d’una prova molt exigent apte només per a uns quants. Atletes de renom del panorama nacional i internacional van lluir pels carrers de Barcelona, i on van acabar imposant-se l’aragonès Toni Abadia i la Solange Pereira, consagrant un doblet espanyol en una prova dominada per atletes africans en les darreres edicions.

El Pol Hernáiz i el Raúl López

Després de la prova reina, el programa continuava amb les curses de promoció, en les que 51
atletes del CAG des del grup de Benjamins fins als Cadets hi van prendre part. Aquestes es realitzarien sobre un únic circuit de 1.200 metres bordejant la Font de Montjuïc i realitzant un número diferent de voltes segons la categoria; d’on resultaria una classificació individual, on pujarien a podi els 5 primers de cada categoria, i una d’equips formada per els 3 primers atletes de la mateixa categoria i club (que no es podrà conèixer fins passat un parell de setmanes).

Emma Dia i Carla Medina
Els primers van ser els Sub-10, que realitzarien una volta al circuit. En nois, la puntuació d’equip vindria de la mà de l’Albert Marcos (que malgrat venir d’un mal cap de setmana va aconseguir una 6a posició, tot just fregant el podi), l’Hugo Cazenave i en Baruc Sánchez. En noies, la Micaela Gilabert va liderar el grup del CAG, seguides de les seves companyes Inés Castillejo i Noelia Palazón.

El CAG i el Gavà Triatló agermanats
Els següents van ser els Sub-12, en la mateixa distància. Els nois van situar el Gavà clarament al capdamunt de la classificació d’equips, gràcies de nou al quartet imparable format pel Rayan Maaroufi, els germans Laurens i Julian Díez i l’Adrià Anento, arribant per sota dels 10 primers. En la cursa femenina, la Júlia Hurtado es va proclamar vencedora de la categoria liderant quasi tota la prova, repetint la gesta per tercer any consecutiu. Juntament amb l’Aina Jofre i la Carla Hurtado, amb unes meritòries 4a i 6a posicions, van situar a l’equip en els primers llocs.

Després va ser el torn dels Sub-14. Els nois van realitzar una segona volta, doblant la distància i posant a prova la resistència dels nostres Infantils amb el conseqüent desgast d’aquesta. El Jan Sabaté va ser el primer del grup en arribar. Minuts després arribava l’Oscar Gavaldà i el Mario Martín, que van encarar una segona volta amb les forces més justes. Les noies tornarien a la distància anterior amb una volta al circuit, permetent una cursa més ràpida que va saber aprofitar la Julieta Geraud, entrant 12a i seguida de prop per l’Anna Domenech, 17a. La puntuació del grup la tancarien Iciar Tomeo i Paula Pinteño, entrant a meta al mateix temps.

Finalment, en la Sub-16 va participar la Lucía Geraud. L’única representant dels Cadets va realitzar dues voltes al circuit i va afrontar aquests 2.400 m amb noies de nivell molt alt.

L'Aritz Sánchez a la Jean Bouin
Parlant de xifres, es destaca els bons resultats en totes les curses, situant al CAG en posicions davanteres en moltes de les categories. A aquesta dada cal afegir l’alta participació dels grups de l’escola del CAG, que sumats als presentats per l’escola del Gavà Triatló va propiciar que el nom de Gavà destaqués en aquesta edició entre clubs de tot el territori, i on es va constatar una bona sintonia entre ambdues escoles, escalfant conjuntament i amb classificacions molt parelles.

A més, per si no fos poc, a la tarda van retransmetre part de les curses pel canal Esport 3, on es van deixar veure alguns dels nostres atletes. Si us ho vau perdre no patiu, en aquest enllaç el podeu recuperar.

Diumenge vinent una part de l’escola participarà en el 4t Cros Comarcal Escolar, a Sant Just Desvern, mentre que l’altra ho farà al LII Cros Ciutat de Granollers. Tot servirà de preludi del pròxim XIX Cros Ciutat de Gavà del dia 16 de desembre, el de casa.