12 mar 2016

INFO: Acte de ciutat del Dia de la Dona al Parc de la Torre Lluc

Ahir al Parc de la Torre Lluc, on en paraules de la nostra Alcaldessa es fan els grans actes de ciutat, les entitats i autoritats del nostre poble van fer un emotiu homenatge en favor de les dones que dia a dia lluiten per aconseguir una societat on el gènere no sigui una barrera. I el nostre club va ser present donant el suport d'un col·lectiu, el nostre, implicat en lluitar per trencar totes les barreres.


Aquest és el segon acte (el primer es va fer el 8 de març davant de la Casa Gran on es va llegir el manifest) d'una setmana plegada d'activitats, on es va aplegar a les entitats i persones que van voler aportar el seu gra de sorra a aquest acte.

Recordem que com entitat col·laborem aquest cap de setmana lluint un llaç violeta a les nostres competicions.



MANIFEST 8 DE MARÇ* 
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – GAVÀ 

Avui, Dia Internacional de les Dones, com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem les nostres veus per reivindicar que els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables.
Un any més, volem recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és una lluita quotidiana i constant, que ve de lluny i que encara té molt camí per recórrer.
Recordem que en ple segle XXI hi ha països on encara no es reconeix el dret a vot de les dones. Aquí no va ser fins l’any 1931 que es va reconèixer el sufragi femení, amb la lluita aferrissada de dones com Clara Campoamor.  Com elles, tantes dones reconegudes i anònimes han participat en la construcció d’una societat més igualitària en la que les dones siguem ciutadanes de ple dret.
Reconeixem els seus sabers i la seva aportació, sense el paper de moltes d’elles ara no seríem on som.
Les dones, des de les nostres diversitats, som més de la meitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments.
Catalunya compta, a dia d’avui, amb 174 alcaldesses (el 18% dels municipis) i 3.194 regidores (el 34% del total de representants locals), 56 parlamentàries (el 41.5% de la cambra) i 5 conselleres (38% del Govern). Malgrat estar encara lluny de la paritat, veiem com la presència de les dones en la política institucional creix cada mandat,  no només en nombre sinó en termes estratègics, en la capacitat d’ocupar llocs clau.
Però malauradament, a les nostres societats encara s’hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la segregació ocupacional, la menor presència en espais de decisió, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, la feminització de la pobresa, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per fer efectiva la igualtat de gènere.

Des de la nostra ciutat,  volem visibilitzar i revindicar que les dones  de Gavà som:
Dones actives, valentes, reivindicatives, artistes, esportistes, feministes, innovadores, solidàries, protagonistes, creatives....
Sí, som creatives, perquè des de posicions de lideratge o des de les bases, com a subjectes actives, volem apropiar-nos de la realitat i transformar-la.
És des d’aquesta creativitat, que volem seguir repensant i construint la nostra  ciutat tenint en compte necessitats, aportacions, habilitats de tots i totes per a seguir promovent  una ciutat, que situï les persones, també les dones, en el centre de les estratègies i les actuacions.
Volem reconèixer el paper actiu i fonamental de les dones en els teixits associatius de la ciutat, especialment en les associacions de dones, associacions de mares i pares, les associacions veïnals, les entitats culturals, entitats de lleure, gent gran, les associacions de salut, de persones amb diversitat funcional...
Avui, 8 de març, recuperem el fil violeta de la nostra història i recordem que van ser les entitats de dones del nostre país les que van posar la igualtat de gènere a l’agenda política.
Apostem doncs, des de totes les institucions, des dels agents econòmics i socials, i des de la societat civil per avançar cap a una societat igualitària, en la que homes i dones participem en igualtat de condicions en totes les decisions que ens afecten.
Apostem per a treballar des de l’educació i amb els i les més joves per trencar rols i estereotips que els permetin créixer en igualtat i llibertat.
Apostem, totes i tots, per posar la vida al centre de les prioritats i repartir-nos els temps i els treballs, per tal que tots i totes puguem participar de la vida pública.
Apostem per visibilitzar la diversitat i la creativitat de totes les dones, incorporant les seves aportacions i reconeixent-les com a ciutadanes de ple drets.
Comprometem-nos, doncs, i avancem des de la complicitat cap a la construcció de pobles i ciutats més justes i solidàries. 
Avui i cada dia, fem-ho possible!

*Llegit el 8 de març al acte institucional davant de la Casa Gran!

No hay comentarios:

Publicar un comentario