13 feb 2020

Triomf de la escola del CAG al Campionat de Catalunya de Cros

Aquest diumenge bona part del club va assistir a la final catalana de Cros. Aquesta cita esdevé una de les més importants de la Escola i del grup de Fons, on té lloc la disputa del títol autonòmic individual i per clubs de la modalitat, en una jornada marcada per la competitivitat i la gran representació de pràcticament tots els clubs d’atletisme del territori. Enguany ha tingut lloc a Mataró, coincidint amb la celebració del 50è aniversari del cros de la ciutat costera.

Cartell promocional de la jornada

La prova atlètica tenia lloc al circuit permanent situat al Camí dels Contrabandistes. Segons la categoria es faria un número i tipologia de recorregut diferent.

Recorreguts i distàncies
La primera de les proves va ser per la categoria Sub14, que tot i la bona representació del grup dirigit per la Laura, l’Aleix i la Maria, van veure una cursa molt ràpida i estirada. Les noies van obtenir bona puntuació de la mà de la Júlia Hurtado, que va acabar 20a a mig minut de la primera classificada. La següent va ser la Alba Grilo, constatant un salt qualitatiu respecte la temporada passada en aquesta modalitat. La Elisa de Riedmatten arribava després en un grup de noies que pràcticament van entrar al mateix temps després de l’esprint final i l’Agnès Benítez arribava a continuació justa de forces.
Els nois per la seva banda també van tenir una formidable actuació de la mà d’en Julian Díez, que arribava en una molt bona 20a posició ben lluitada. L’Adrià Anento aconseguia creuar la línia d’arribada tot just 20 segons després just de forces. Més endavant entraven en Manu Carpio i en Pablo Delgado en un mateix grup.

319
Paula Pinteño no va poder enregistrar el seu resultat,ja que hi va haver errors en les lectures dels xips. (Resultats complets, aquí)
(Resultats complets, aquí)

A mig matí es donava el tret de sortida a la cursa Absoluta, que aplegava les categories Sèniors (i més grans) i Sub23. En aquesta, el CAG va estar representat per el Carlos Pérez aconseguint arribar amb una 87a posició. Segons l’atleta, va tenir sensacions bones durant les tres primeres voltes, tot i que l’última va arribar més ajustat de forces. Els guanyadors de la cursa absoluta masculina va ser l’Abdessamad Oukhelfen (Playas Castellón) i en la femenina, la Douae Ouboukir (CA Sant Just), coneguda també per la gesta de córrer la prova descalça.

35:28

Els següents van ser els Sub12, dirigits per la Sonia Fernández i ajudada d’en Sergi Sierra. El grup dels Alevins va fer una actuació molt destacada presentant a la línia de sortida pràcticament l’equip al complet; 26 atletes disposats a lluitar per la classificació d’equips. En la cursa femenina, la Micaela Gelabert va fer una gestió molt intel·ligent remuntant moltes posicions en la segona meitat de la cursa. Seguidament entrava l’Alba Hernández, que tot i portar un ritme més constant va disputar la posició fortament fins al final. La Lidia Mora i l’Alba Lucia entraven poc després pràcticament al mateix pas. Tot i els problemes en la lectura dels xip l’equip femení es va alçar amb el títol de subcampiones de Catalunya de Cros per equips (3es).

Escalfament previ i reconeixement del circuit. Foto: totmataró.cat
En la cursa masculina brillant actuació d’en Rayan Maaroufi, que va saber lluitar pel cap de la cursa des del principi i aprofitar un avantatge per error que va cometre l’atleta que anava primer, que es va equivocar i va haver de rectificar tornant enrere. En aquell moment en Rayan va veure la oportunitat i va lluitar a l’esprint aconseguint guanyar i proclamar-se Campió de Catalunya. A pocs metres el seguia en Sylvan Gallego, que novament va sorprendre en una distancia més llarga del seu habitual. En Mateo Costán, va arribar tot just nou segons després i poc després, l’Hugo Cazenave, que també va fer una bona actuació. Amb tot, el Gavà va aconseguir el títol de subcampions per equips (3rs), igual que les noies.
En Rayan va pujar a la part més alta del podi, tal i com va fer en Mohamed Zarhouni al 2012,
quan encara era Sub18 i lluitava a les files del CAG.

145
Els resultats d’aquesta categoria no han quedat del tot contrastrats, ja que hi va haver errors en lectura dels xips.  (Resultats complets, aquí)
106
La jornada la va tancar el grup Sub10, dirigits per el Víctor Peso i la Claire Goyard. Els més petits van tastar els 1.120m de circuit amb molta il·lusió, donant exemple de bon fer. Les noies per una banda, van fer una lluita destacada amb la Inés Castillejo al capdavant del grup i seguida de la Duna Garcia i la Margaux Douaud, fent destacar el groc i negre a l’arribada entre un munt de colors. En nois, actuació semblant: l’Albert Marcos seria el primer del grup, entrant fort i fent una bona lluita de principi a fi. En Baruc Sánchez seria el següent, assolint una posició entre els 30 primers. L’Oriol Pujades arribava el següent estrenyent fort els dents al final. En Max Figueres arribava després, sobrepassant el centenar d’atletes i lluitant per la posició en una cursa bastant tensa. La participació del grup es va saldar amb una 4a posició per clubs en la cursa masculina.

Els Sub10 van tancar la participació del CAG al cros amb curses molt intenses. Foto: Àlex Elices