9 dic 2019

La bandera del Gavà oneja a la 38ª Pujada al Castell

La ciutat de Castelldefels ha viscut durant el pont de la Constitució les seves tradicionals festes d’hivern, que tenen com a esdeveniment especial la emblemàtica cursa de la Pujada al Castell, en la que el CAG ha conquerit, un cop més, la cursa i el castell.

Més de 40 atletes del CAG van participar entre els grups OPEN, fons i escola

L’esdeveniment esportiu es celebra cada 6 de desembre, i al llarg de les seves 38 edicions ha patit molts canvis de recorregut. Enguany s’ha mantingut gairebé el recorregut de 5,7km de la passada edició, començant a la platja i finalitzant al Castell. A més, han tornat les curses infantils, permetent als més menuts gaudir d’un recorregut al voltant del Castell.

Recorregut 38a Pujada al Castell

A les 9h es donava el tret de sortida. Al cap de la cursa es va situar de seguida en Miquel Domènech, guanyador de les passades 4 edicions, i que va endur-se la cursa novament fent un registre per sota dels 20 minuts, compartint podi també amb en Marc García, que arribava 2n tot just 19 segons després. En Carlos Riquelme arribava poca estona després, tot i no poder enregistrar el seu temps degut a que no portava el xip. El següent de l’equip va ser en Carlos Pérez (11ª possició).

Categoria Sènior (Carlos Pérez). Foto: Emiliano Moro

Guanyadors de la cursa (Miquel i Marc).

En Josep Cubedo va estrenar-se en la seva primera edició amb els grans, guanyant la seva categoria Sub16 i compartint podi amb en Sergio Caballero i en Max González, ambdós del Gavà Triatló. El següent va ser en David Rubio, que de la mateixa manera que el seu company també va guanyar la seva categoria Sub18, compartint podi amb en Max Velasco del Gavà Triatló. Un minut després entrava també l’Omar Yechou, que assegurava haver patit una caiguda en la última part de la cursa, no podent finalitzar com a ell li hagués agradat.

Categoria Sub16 (Josep Cubedo).

Categoria Sub18 (David Rubio). Foto: Emiliano Moro

El grup dels OPEN també van fer una bona actuació. En Pierre Goyard, en Jesús Serra i en Miguel Ramón Masip van ser els més ràpids del grup. De la mateixa manera en dones, la Estefania Félez, la Claire Altimiras i la Cati Serrano van ser les més ràpides del grup en completar la distancia.

40:43

Després de la prova gran, ja en el Castell, es donava pas a les curses infantils. Aquestes eren de caràcter participatiu sense cronometratge, en les que tots els participants rebrien medalla, i als 3 primers/es se’ls entregaria la mateixa al podi.

El Gavà va estar present multitudinàriament en les curses 2008-2009 i 2010-2011
La primera de les curses va ser la 2008-2009, on L’Alba Hernández guanyava la categoria femenina de la cursa 2008-2009, just davant de l’Ariadna Guardia i l’Aina Company del Gavà Triatló. En la categoria masculina, els nois del CAG van jugar un molt bon paper, guanyant la cursa amb contundència de la mà dels germans Laurens i Julian Díez i en Rayan Maaroufi.

Categoria 2008-2009. Esquerra: Ariadna i Alba

Julian, Laurens i Rayan
En la segona de les curses (2010-2011), el podi de la categoria femenina es va repartir entre la Neus Ciruelos i la Marta Caballero, ambdues del Gavà Triatló i l’Alba Lucía de Sola, l’atleta del CAG. En la categoria masculina el podi va tenyir-se de groc amb en Mateo Costán al capdavant, l’Hugo Cazenave i l’Albert Marcos.