11 nov. 2019

El CAG trepitja Atapuerca 2019

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el Cros d'Atapuerca, excepcionalment en dissabte per coincidir amb les eleccions generals. Però això no ha parat al grup de fons del club, capitanejats pel seu entrenador Sergi Sierra, perquè anar al millor cros del món mai ve malament.
Els joves amb l'elit a tocar. Gran experiència.

Gran ambient, i gran nivell, i escolta, no ho va estar gens malament. Però ens ho explica Sergi, de primera mà.

Atapuerca 2019

by Sergi Sierra

Per tercer cop, el C.A.Gavà organitza una expedició per córrer el Cros d’Atapuerca i hem estat nou integrants de l’entitat els qui hem format part per córrer l’anomenat “El millor cros del món”. I no és per menys.

Hem estat nou atletes: Pol Sierra (Sub12M), Josep Cubedo i David Rubio (Sub16M), Omar Yechou i Adnan El Ouahabi (Sub18M), i Carlos Riquelme, Marc Garcia i Miquel Domènech (Absoluta M). Jo mateix, participant a la prova Open M, on tothom hi té cabuda.

Ens vam dirigir cap a terres castellanes el divendres a la tarda en una furgoneta on el bon ambient va regnar durant tot el trajecte. Arribada a l’hotel passada la mitjanit, i preparats per la lluita que esdevindria l’endemà.


Llevar-se, esmorçar i cap a Atapuerca on ens esperava un circuit pla, amb revolts i amb alguns desnivells de sorra trepitjada, tres “simpàtics” troncs coberts contra el fred, i un pas per volta per l’interior de la recreació del poblat homínid que va existir fa més d’1,2 milions d’anys.


Més de 6000 corredors entre totes les categories i on els nostres es van desenvolupar corrent tant com van poder i ajudant a oferir el seu granet de sorra a l’espectacle.

Van iniciar la competició els Sub16M. El Josep i el David, van obrir la participació gavanenca sobre la distancia de 3000 metres. Un nivell espectacular a totes les categories ens feien exigir-nos al màxim si no voliem quedar-nos massa endarrerits. En 15” podien entrar fins a 40 participants en una prova de 3000 metres. Espectacular. Josep Cubedo va aturar el cronòmetre en 10’48” i en la posició 106, mentres que David Rubio ho va fer en 11’03”, sent el 128è. Els participants totals d’aquesta categoria van ser 265 finalitzats.


Seguidament, a la categoria Sub12M i hi va prendre part el Pol Sierra tenint 1.800metres per endavant. Nerviós però amb ganes de fer-ho bé va finalitzar el 95è dels 203 participants. Una gran experiència per ell.


Els Sub18M van córrer 4 quilòmetres i hi van prendre part l’Adnan, que va acabar el 109è amb un temps de 14’21” i l’Omar Yechou, a la posició 152a amb el temps final de 15’47”. Aquesta categoria va tenir també una participació prou expensa: 177 finalitzats.


La cursa amb la participació més extensa de totes va ser la Open, on més de 400 corredors i corredores hi van prendre part sobre la distancia de 6 quilòmetres. Jo mateix (Sergi Sierra) hi vaig formar part i vaig aturar el cronòmetre en 28’10”.

Finalment, en la prova reina de la matinal, la prova absoluta plena dels millors corredors del món, tant en pista com en ruta i cros, vam poder gaudir de la presència gavanenca del Miquel Domènech, el Marc Garcia i el Carlos Riquelme. El fred que es va patir, juntament amb una mica de pluja, es va fer que el Carlos Riquelme no pogués acabar la prova degut a una forta estrebada a la cama esquerra. Llàstima Carlos. Segur que properament podràs fer-ho millor. Potser serà en quant puguis lluir els colors groguets del C.A.Gavà.


Per altra banda, el Miquel Domènech, amb molt de fred, va lluitar tot el que va poder contra el poder africà i nacional per estar el més davant possible (107a posició final) amb un cronòtre de 30’02” sobre els 9.000 metres de competició, seguit d’aprop pel company d’equip Marc Garcia sent aquest el 125è i amb un temps de 30’45”.


Vist aquests resultats, es demostra que la secció de fons del Club Atletisme Gavà d’enguany ens donarà molts quilòmetres de glòria durant la present temporada, que en el que el cros respecta, ja s’ha començat.

Tarda de turisme, nit amb una miqueta de “farra” post-competició i viatge de tornada marcat per una espectacular nevada per la meseta castellana.

Totes les fotos aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario