18 nov 2019

El CAG guanya a Valls medalles i experiència per als campionats de Cros

Diumenge passat els grups d’escola Sub12 i Sub14 van posar rumb a Valls (Tarragona) per disputar el 31è Cros Ciutat de Valls i conèixer de primera mà els rivals directes de la província que disputaran els títols als Campionats de Catalunya de Cros, tant a nivell individual com per equips i relleus.

Cartell de la jornada

Els clubs més destacats de la zona van portar fins a Valls el millor de les seves escoles. Hi participaven les escoles del Vendrell, del Tarragona, del Cambrils, de les Terres de l’Ebre, de Reus i de l’amfitrió. Tot i el nivell, el groc del Gavà va saber fer-se destacar amb bons resultats. Les curses començaven i finalitzaven a l’estadi d’atletisme. El circuit principalment era de terra, amb alguns girs bruscos amb pujades i baixades. Es destaca també una jornada amb molt de vent i aire fred.

Distàncies i circuits

Les primeres en participar van ser la Lucia Cerdeira i la Emma Día en la Sub14, conjuntament amb la categoria Sub16, sobre un recorregut de 1.580m. La Lucia aconseguia arribar 26a de la general, en una cursa que es va estirar molt des del principi per la presència d’ambdós categories. La Emma Dia arribava poc després de la seva companya, lluitant la posició en els últims metres de la part de pista.

2a cursa –Sub14 i Sub16 F – 1.580 m (1M)
07:30

A mig matí van tenir lloc les curses 2008-2009. Els nois van córrer 1.580m, sobre els que va destacar en Laurens Díez, que va guanyar la cursa folgadament. En 4a posició arribava en Rayan Maaroufi, que arribava just de forces a la part final. En Sylvan Gallego arribava quinze segons més tard, fent una 7a destacada posició en la seva primera competició amb el CAG. Tot seguit arribava en Manu Carpio, en Bruno Cayuela i en Martí Marcos, fent una cursa més progressiva. Finalment arribava en Raúl López, que tot i no trobar-se en plenes condicions per afrontar la distancia, va lluitar fins al final per la 27a posició, que va guanyar en els últims metres de la cursa.

08:49

Les noies van tenir una cursa més curta de l’habitual, que exigiria un ritme més alt. En aquest sentit, les germanes Júlia i Carla Hurtado van saber trobar un lloc al capdavant de la cursa, que van materialitzar en un 2a i 4a posició final respectivament. L’Alba Grilo entrava a tan sols tres segons de la Carla, jugant molt bé les seves cartes. L’Alba Hernández seria la següent, molt a prop també de la seva companya. L’Ariadna Guardia va fer una cursa més progressiva, sortint més conservadora i estrenyent els dents obtenint una 12a posició final. Finalment la Sara Ferrer tancava la classificació del grup deu segons després.

03:49

Posteriorment es van celebrar les curses 2010-2011. En la cursa masculina, en Mateo Costan va prendre el lideratge de la cursa, fent un treball molt bo en la part de pujada, aconseguint desmarcant-se de la resta de participants i mantenint aquest avantatge sobre la resta fins al final. L’Albert Marcos va trobar-se més endarrerit després d’un petit embús a la sortida de la pista, sense aconseguir remuntar posicions posteriorment. En Gabriel Román guanya segueix millorant en cada competició, figurant ja, entre els tres primers del grup, tot i patir en els últims metres de la cursa. En Nicolás Pérez, sempre molt nerviós abans de la sortida va fer una bona actuació arribant el 21è. Finalment en Nahuel Urcola arribava tot just cinc segons després del seu company, accelerant el ritme en els últims metres.

Era necessari fer un bon escalfament per entrar en calor.
Els entrenadors van preferir abrigar-se!
03:57

En noies, L’Alba Lucía va córrer molt ràpid des de el principi, valent-li una 7a posició final. La següent seria l’Ariadna Cremades, que tot i no poder entrenar tot el que li agradaria mostra unes ganes i voluntat que de ben segur li servirà per continuar millorant. La Gisela Collado arribava poc després de la seva companya, aprofitant la última part de pista per lluitar la posició. La Rita Lucena, la Noelia Palazón i l’Arianna Giacardi continuen gaudint i aprenent de la modalitat, poc a poc comencen polir l’esperit competitiu.

Arianna Giacardi Guiovando

Finalment la participació del CAG la tancava un dels tècnics. En Carlos Pérez va participar en la cursa absoluta, on corrien conjuntament les categories Sub18-20 i veterans per una banda (4.200m) i Sub23, Sèniors i OPEN per una altra (8.500m). Segons l’atleta, una cursa dura i amb molts girs a més de l’aire que actuava de fre. Va finalitzar 4rt de la seva categoria.

10a cursa –Sub23, Sènior i OPEN M – 8.500 m (4G)
Atleta
Temps
6
4
Carlos Pérez Guerrero
02’51

Els tècnics asseguren que la jornada ha estat bona per tal d’analitzar els punts forts i dèbils dels equips tant en distàncies més aviat curtes curtes, constatant, a més, un alt nivell dels clubs de la zona de la Catalunya oriental en la modalitat de cros. Cal continuar doncs, insistint en les poques proves que queden abans dels primers Campionats de Catalunya, que comencen al gener. La pròxima parada de la escola serà a Barcelona, en la 96a edició de la Jean Bouin. També el Control de Combinades, a casa, per als grans.