1 abr 2019

L'escola supera la primera fase del Campionat de relleus


Dissabte al matí, ben d’hora, Catalunya sencera començava un nou cap de setmana immers en un munt d’activitats esportives. Les carreteres començaven a omplir-se de vehicles des de primera hora direcció a les terres de l’Ebre. L’atletisme de promoció català va tenir una de les cites més esperades de la temporada en curs amb la jornada prèvia del Campionat de Catalunya de Relleus de les categories Sub-12, sub-14 i sub-16, on cada club podia presentar fins a dos equips masculins i dos femenins, tant en els relleus curts com en els llargs.

El CAG en el Campionat de Relleus. Foto de Miquel Merino
La seu de les eliminatòries per aquestes categories va ser designada per la federació al Camp Municipal d’Ascó, mentre que la categoria Sub-10 les va disputar una setmana abans a L'Hospitalet. La llarga distància no va ser impediment perquè el CAG hi arribés en un estat de forma òptim amb 18 equips entre totes les categories. De la jornada van resultar 2 els equips classificats que podran disputar la final aquest pròxim dissabte 6 d'abril a El Prat, més proper de casa nostre.


Els primers van ser els Sub12, que van tenir els millors resultats en els relleus llargs.

El grup sub-12 femení preparat pels relleus
4x60 M: Cal dir que només unes dècimes podia significar quedar-se fora de la final, d’aquí que tot estigués tant calculat. I així, per un marge petit de temps, l’equip d’en Manu Carpio, en Rayan Maaroufi i els germans Laurens i Julian Díez es va quedar a una posició de la classificació per la final, tot i guanyar amb avantatge la sèrie. El segon equip de l’Adrià Anento, en Bruno Cayuela, en Mario Pérez i en Martí Marcos van fer un gran paper amb un temps molt semblant al dels seus companys.

4x60 F: Les noies no van trobar les millors sensacions en els relleus curts, quedant-se fora de la classificació per poc. L’equip de l’Agnès Benítez, l’Aina Jofre, la Mila Kesteloot i la Lidia Mora es van quedar a pocs segons, tot i fer una bona transferència del testimoni. D'altre banda, l’equip de l’Alba Hernández, la Clara Gil, l’Alba Grilo i la Elisa De Riedmatten van trobar lloc a mitja taula, just per sobre dels 40 segons.

3x600 M: En aquest cas es va apostar per un primer equip format per l’Adrià Anento i els germans Julian i Laurens Díez. El primer va oferir un punt de força que va permetre fer arribar el relleu en una ajustada primera posició. En Julian va fer un gran esforç fent mantenir el treball. En Laurens aconseguia acabar la feina traient profit de la ajustada distància que els separava de l’equip local, el CA Ascó. El segon equip format per en Rayan Maaroufi, en Manu Carpio i en Bruno Cayuela, oferint una interessant cursa de principi a fi. En Manu, primer, va sortir valent tot i perdre força a l’última recta. En Bruno mantindria la posició de l’equip a mitja taula empenyent a fons. La feina la tancaria en Rayan, aconseguint remuntar posicions.

Transferència entre els germans Díez. Foto de M.Merino

3x600 F: Bona exhibició de la mà de l’Aina Jofre, la Mila Kesteloot i la Júlia Hurtado. La Mila aconseguia fer el canvi del relleu en les 5 primeres posicions, l’Aina aconseguiria col·locar-se 3a amb una gran cursa. Finalment la Júlia enllestiria la feina aconseguint augmentar la distancia amb les seves rivals perseguidores. Gran mèrit també el del segon equip format per l’Alba Hernàndez, la Lidia Mora i l’Agnès Benítez, que van participar en ambos relleus fent un interessant cursa. Les dues primeres van aconseguir trobar una posició estable a mig grup, que acabaria d’aguantar l’Agnès arribant esgotada.

Mentre s’anaven desenvolupant els relleus llargs, els Sub-14 començaven a escalfar per els voltants de la pista, posant a punt els últims retocs.

4x80 M: Els nois tan sols participaven amb un únic equip format per l’Ismael Boury, l’Adrián López, en Quim Guiral i en Martí Brullas, amb el que van fer una bona actuació sobre el tartà. Tot i així van quedar amb la sensació que podien haver rascat algun segon més.

El grup sub-14 femení al Campionat de relleus
4x80 F: Amb un meritori segon lloc arribava l’equip de la Julieta Geraud, l’Anna Domènech, l’Anne Gómez i la Silvia Barberan. Hi havia molt bon treball d’equip. L’Anne i la Julieta van oferir bona estabilitat durant el pas del relleu, l’Anna i la Silvia posaven el punt de potència. Malauradament es van quedar fora de la final per molt poc. Un segon equip format per la Lucia Cerdeira, la Iciar Tomeo, la Paula Pinteño i l’Emma Dia posaria fi a la actuació del CAG en el relleu curt, en un 5è lloc en la classificació de la sèrie.

4x200 M: En el llarg, els nois van posicionar-se a mitja taula general amb l’actuació de l’Ismael Boury, l’Adrián López, en Quim Guiral i en Martí Brullas.

4x200 F: Les noies van tenir un paper destacat amb l’equip de Julieta Geraud, la Silvia Barberan, l’Anna Domènech i la Iciar Tomeo, posant a prova tot l’entrenament previ de les últimes setmanes, aconseguint un temps just per sobre dels 2 minuts i consagrant una posició a mitja taula. Un segon equip format per la Lucia Cerdeira, la Júlia Muñoz, la Paula Piteño i la Menndelawite Robertson tancarien l’actuació dels Sub-14 amb un bon relleu en una sèrie molt tensa, on el ISS l’Hospitalet es va acabar imposant amb bastant avantatge sobre els demés.

Passat mig matí va ser el torn dels Sub-16. Els atletes de Paula Garo, l’Ivan López i l’Ivo Rossi van protagonitzar interessants relleus aconseguint batre rècords del club. La forta competència va evitar que el CAG es classifiqués per cap de les finals de la categoria.

El grup sub-16 relaxat abans de la sortida
4x100 M: Tot i haver ajustat al màxim la tècnica de la transferència, l’equip d’en Pol Albadalejo, en Pau Allende, en Daniel Martínez i en Martí Mas va ser desqualificat per passar el testimoni fora de la zona de transferència (article 170.7 del reglament). Segons declaren els propis atletes, hi va haver problemes de coordinació. D'altre banda, la qualificació del CAG en la prova va venir de la mà del segon equip, format per l’Omar Boury, en Joan Jiménez, en Miquel Bresco i el David Rubio, que es quedarien fora de la final per tan sols una posició.

4x300 M: En la prova llarga es va veure una cursa esplèndida. L’equip d’en Daniel Martínez, en Pol Albadalejo, en Pau Allende i l’Omar Boury van batre el rècord del club en la modalitat (l’anterior datava del 2005). Va ser una sèrie molt ràpida, ja que disputaven la sèrie amb clubs amb força experiència en la modalitat, com el FC Barcelona, el Cornellà Atlètic i el Lleida UA. Malauradament tot i la bona marca, va ser insuficient per arribar a la final. El segon equip d’en Martí Mas, el David Rubio, en Joan Jiménez i en Miquel Bresco van aconseguir finalitzar tercers de la sèrie.

RESULTATS DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RELLEUS SUB12-14-16 (JORNADA PRÈVIA)

Resultats complets de totes les categories, aquí.

SUB-12

Relleus 4x60 – Sub12 M
Posició
Atleta
Marca
17
Manu Carpio Asensio
Julian Díez Kerstens
Laurens Díez Kerstens
Rayan Maaroufi Tijani
37.24
18
Adrià Anento Sánchez
Bruno Cayuela García
Martí Marcos González
Mario Pérez Muñoz
37.32

Relleus 4x60 – Sub12 F
Posició
Atleta
Marca
31
Agnès Benítez García
Aina Jofre Costa
Mila Kesteloot Bouquet
Lidia Mora Jiménez
38.37
46
Alba Grilo González
Clara Gil Monleón
Alba Hernández González
Elisa De Riedmatten
40.48

Relleus 3x600 – Sub12 M
Posició
Atleta
Marca
1
Adrià Anento Sánchez
Julian Díez Kerstens
Laurens Díez Kerstens
5:45.61
(Récord – CAG)
39
Manu Carpio Asensio
Bruno Cayuela García
Rayan Maaroufi Tijani
6:25.61

Relleus 3x600 – Sub12 F
Posició
Atleta
Marca
7
Aina Jofre Costa
Mila Kesteloot Bouquet
Júlia Hurtado Expósito
6:08.86
(Rècord – CAG)
45
Agnès Benítez García
Alba Hernández González
Lidia Mora Jiménez
7:01.75


SUB-14

Relleus 4x80 – Sub14 M
Posició
Atleta
Marca
34
Ismael Boury Cebrian
Martí Brullas Moreno
Quim Guiral Trejos
Adriàn López Ferrer
46.96

Relleus 4x60 – Sub14 F
Posició
Atleta
Marca
25
Silvia Barberán Borrego
Anna Domènech Saumoy
Julieta Geraud Manchon
Anne Gómez Valladolid
45.63
62
Lucia Cerdeira Garrido
Emma Dia Albarral
Maria Esteve Sánchez
Paula Pinteño Casanovas
51.48

Relleus 4x200 – Sub14 M
Posició
Atleta
Marca
44
Ismael Boury Cebrian
Martí Brullas Moreno
Guillem Caro Navarro
Jan Sabaté Tusell
2:09.62

Relleus 4x200 – Sub14 F
Posició
Atleta
Marca
36
Silvia Barberán Borrego
Anna Domènech Saumoy
Julieta Geraud Manchon
Iciar Tomeo Izquierdo
2:05.59
61
Lucia Cerdeira Garrido
Maria Esteve Sánchez
Paula Pinteño Casanovas
Menndelawite Robertson
2:21.63


SUB-16

Relleus 4x100 – Sub16 M
Posició
Atleta
Marca
17
Omar Boury Cebrian
Miquel Bresco Ballester
Joan Jiménez Cristià
David Rubio Felez
49,84

Relleus 4x300 – Sub16 M
Posició
Atleta
Marca
12
Pol Abadalejo Navarro
Pau Allende Herraiz
Omar Boury Cebrian
Daniel Martínez Albadalejo
2:43.33
(Rècord CAG)
20
Miquel Bresco Ballester
Joan Jiménez Cristià
Martí Mas Azpilicueta
David Rubio Felez
2:50.88


No hay comentarios:

Publicar un comentario