16 oct 2018

El CAG aconsegueix nou podis al 1r Cros Comarcal

Aquest passat cap de setmana l'escola del CAG va tornar a Cornellà després de la seva participació a la XXXVIII Cursa Popular Ciutat de Cornellà. Aquest cop hi va ser a la 55ena edició del Cros Escolar de Cornellà, que es disputa cada any al Parc de Can Mercader. En la primera prova del calendari CEBLLOB el club va aconseguir pujar a nou atletes als podis comarcals.

Les noies alevins a la sortida

Les curses tenien lloc a l’interior del parc de Can Mercader. Cada atleta corria a una hora i en una distància diferent. La jornada començava amb els més grans i acabava amb els d'educació infantil. En totes les categories pujaven al podi els sis primers.

El mapa del circuit
A primera hora del matí es donava el tret de sortida a la categoria Juvenil i Cadet masculí (2001 a 2004), sobre un circuit de 3.000 metres. En aquesta prova participaven dos dels nostres cadets. Per una banda, el Roger Morales, que tot i no ser la seva especialitat (recordem que és atleta del grup de llançaments), no va desaprofitar l'ocasió per posar-se a prova en una cursa de Cros. D'altre banda, l’Omar Yechou, del grup de fons, que ja des del primer moment es va posicionar al capdavant, lluitant de principi a fi i obtenint una meritòria 3a posició.

L'Omar Yechou al podi del Cros
Després va ser el torn dels infantils. Aquest cop el circuit era de 2.000 metres. En aquesta categoria va destacar en Josep Cubedo, del grup de fons entrenat pel Sergi Sierra, que va guanyar la cursa gestionant de manera intel·ligent les forces per endur-se'n la victòria. A tocar del Josep va arribar en Jan Sabaté, que tot i ser el seu primer Cros amb la samarreta groga i negra, es va quedar llepant el podi. En la cursa femenina va participar també per primer cop la Maria Esteve, l'única representant femenina del grup.

El Josep Cubedo en una de les imatges destacades

Després de la categoria sub-14 arribava la cursa dels alevins, en una distància de 1.500 metres. En nois van destacar els germans Laurens i Julian Díez, que van acabar 2n i 3r respectivament, fregant la primera posició i aconseguint una bona remuntada després d’haver sortit en posicions endarrerides. Poc després va arribar l'Óscar Gavaldà al capdavant del segon grup. En noies, l'Iciar Tomeo va lluitar de valent encapçalant la prova durant bona part del circuit, però el desgast va passar-li factura i durant la segona meitat va acabar cedint algunes posicions. El relleu el van agafar les seves companyes Mila Kesteloot i Paula Pinteño que van passar juntes per la línia d’arribada en 5a i 6a posició, pujant al podi.

Els dos germans Diez al podi aleví
En categoria benjamí, el Rayan Maaroufi va arribar tercer després d’una cursa molt ràpida. Després d'ell van arribar el Pol Sierra i el Mateo Costan. Pel que fa a les noies, ho van tenir més difícil, ja que la distància obligava a córrer ràpid i la participació era tan gran que es van formar alguns taps que van dificultar les opcions d’agafar posicions capdavanteres. En aquest sentit, la Micaela Gelabert, la Lidia Mora i l’Alba Hernández van ser les primeres en arribar, mentre que l'Alba de Sola, la Clara Gil, la Paula Rodríguez i la Noelia Palazón ho van fer just després.

Les Benjamines en una zona plena d'atletes
Cal destacar el grup de sis valents de les categories PreBenjamí i Educació Infantil, que van decidir competir portant molt poc a les pistes: L'Hugo Collado, el Bruno Cruzado, el Nacho de La Cruz, l'Èric Martín i la Inés Castillejo van competir en prebenjamí, mentre que el Gerard Rodríguez ho va fer en la categoria més baixa, essent l'atleta més jove del club, nascut el 2014.

El tweet del club parlant del jove Gerard
Tots van arribar ansiosos al parc, i no podien deixar de saltar entre les pedres i grimpar els arbres. Volien començar la prova i per això van escalfar ràpidament i els entrenadors van haver d'aturar-los perquè guardessin les forces. El primer torn va ser el dels nens prebenjamins, seguits per la Sara, que va córrer sola en el grup de les noies. L'Albert Marcos va aconseguir pujar al podi en 4rta posició. Cal destacar el Gerard, el més petit, que va guanyar medalla acabant sisè i fent menció del seu enorme esforç. Els més petits van gaudir de l'esport en una jornada plena de diversió i de jocs.