30 may 2018

La Gemma Romeral al Trail de Cerdanyola

Aquest cap de setmana s'ha disputat l'edició del 2018 de la Ultra Cerdanya Marató 42K, i el CAG hi era representat... i de quina manera!

La Gemma Romeral en família

La cursa surt de Bellver de Cerdanya, i passa per llocs tan emblemàtics com el poble de Meranges, el refugi i l’estany de Malniu i Fontanera, per acabar arribant a Puigcerdà. 42Km amb 2700m de desnivell positiu que no és poca cosa. Però per la nostra atleta Gemma era un repte, s'ho va preparar i ho va gaudir. 

Felicitats Gemma!


Però deixem que ens ho expliqui ella mateixa.

ULTRA TRAIL DE LA CERDANYA 2018
(42KM + 2700 M DE DESNIVELL)

Des de feia 6 mesos estava preparant aquesta prova, motiu pel qual vaig començar a entrenar al C.A.Gavà, per intetar assolir el primer objectiu del 2018.

Gràcies a això he entrat a formar part d´una gran família, on m´he trobat persones increïbles, amb un gran cor, a banda de ser tots molts bons companys de fatigues.

La marató de muntanya no és una distància massa coneguda per mi (només vaig fer una semblant l´any passat a Benasc), sobretot  les de muntanyes com els Pirineus, que són serralades  amb diferents terrenys, des del desglaç, la neu, zones molt arestes, llargues esplanades, aire, fred, calor...

Per tant no estem parlant només de distància i desnivell, també d'un complicat terreny.

Vaig encarar la prova amb calma, teníem un desnivell de 1400m els primers 10 km, 6 km de baixada  molt tècnica on m´esperava la família, sabia que allà tindria un gran suport. Amb el que no contava era que el meu company Carles abandonés al KM 6 per culpa de dolor al genoll, molèstia que arrossegava des de feia dies però que no volia que li espatllés la jornada. Amb 6km +850m positius va tenir prou per donar-me totes les seves forces i que jo continués.

Sortida des de Bellver, Talltendre, L´estany de Malniu, Engorgs, Fontanera, Guils.....

Vaig trobar-me molt bé, gestionant els km poc a poc, en algun moment on perdia l'alè, pensava en els meus companys i la família, amb tot el que m´han ajudat i encoratjat, deixava les penes enrere i seguia.

Us puc dir que mai havia corregut per un terreny tant tècnic, vaig trobar molta aigua de desglaç, pedres molt mullades, terrenys molt relliscosos i diverses caigudes que per sort només van ser petits ensurts durant el camí.

Ela darrers 10 km, a Fontanera, tornava a tenir a la família animant,  quan veus Puigcerdà als teus peus tan lluny i tan petit, penses que no han calculat bé els km...però sí, està tot molt ben preparat.

8h 13' van separar Bellver de Puigcerdà, contentíssima per la gestió de l'esforç, perquè vaig adonar-me que no només puc fer-ho, sinó que puc tornar a millorar-ho.

- Gemma Romeral Ballester



No hay comentarios:

Publicar un comentario