19 mar 2018

El Gran Premi de Marxa ens deixa grans emocions

Era la segona vegada que el CAG organitzava el Gran Premi. Una segona edició marcada pel nombre de participants, que va arribar a doblar la de l'edició anterior. A més, va ser una bona oportunitat perquè poguéssim veure les evolucions de grans marxadors del panorama català, i de clubs que van portar a la millor escola de marxa. El Canaletes, els Llusïsos de Mataró, els Runners Vendrell... tots ells van gaudir d'un escenari important com és la Bòbila de Gavà.

Les tres atletes més destacades del sub-14

Fins a nou categories es van donar cita a la Bòbila. D'un total de 201 inscrits, hi van venir el 80%, prova de l'atracció de la competició, una de les úniques que podem veure a Catalunya que circula per pista i no per carrer. La Marxa està ben viva, i van poder demostrar els nois i noies, els nens i nens, els homes i les dones que van lluitar cada gota de suor.

La categoria sub-10 va estar marcada per la gran victòria del corredor del Runners Vendrell, l'Adriàn Carrasco, que va vèncer amb comoditat en una cursa de 1.000 metres on va superar al Luca Itchart, del Lluïsos Mataró, amb un temps de 5:34.9s. El millor classificat del CAG va ser el Nahuel Urcola 6:46.3.  En categoria femenina, el conjunt mataroní va poder celebrar una victòria, de fet, triple. La Natàlia Calvache, la Leyre Lozano y la Laia Venteo van pujar al podi i van demostrar el gran moment de l'equip de Mataró en la marxa.

La sortida del sub-12 masculí

En categoria sub-12 la victòria final va ser pel Biel Elvira, del CA Viladecans, amb un temps s'11:47.7s, també amb un ampli marge respecte al segon classificat, el Joel Garcia del Lluïsos, amb una diferència de 47 segons.

En categoria femenina va arribar la primera gran notícia pel CAG. En un final molt ajustat, la Carla Garcia va guanyar la medalla d'or, separada per dècimes de la segona classificada, la Irene Garrido, i de la tercera, la també atleta del CAG Lucía Morales. Les dues companyes es van jugar el títol amb l'atleta del Agrupa en un final ajustadíssim (11:12.0 per a la primera i 11:12.3 per a la segona).

Pel que fa als infantils, el Runners Vendrell es va adjudicar la segona victòria de la matinal, gràcies al primer lloc del Pau Calatayud, que amb un temps de 16:20.4 va superar als seus rivals per més de vint segons (el Rubén Teijeiro del Canaletes i l'Iván Molina dels Lluïsos).

La carrera del sub-16 femení

En categoria femenina va arribar la segona bona notícia pel CAG. En un final també impressionant, l'Erika Duro es va emportar el triomf davant les seves perseguidores, després d'anar tercera casi tota la carrera. El temps final va ser de 15:44.3 (3000m). Podeu veure el gran final al twitter del Club Atletisme Gavà, a la portada.

El Sub-16 femení i el màster van competir en la mateixa cursa. De fet, la gran guanyadora d'aquesta va ser l'Olga Cabrera, del CE Penedès, que va vèncer a les cadets i a les màsters amb un temps de 14:39.8, 4 minuts menys que la segona màster, la Sandra Cortés i 2 minuts més que la primera classificada cadet, la Laura Jiménez, que va donar l'únic títol del matí al CA Igualada.

El Sergi Torner, el guanyador sub-20

El sub-16 masculí el va guanyar el Rubén Liste, del CA Viladecans, aconseguint la segona victòria pel club. No obstant, el seu perseguidor, l'Óscar Martínez, del AA Pratenc, no li va perdre l'esquena en cap moment.

Les dues últimes curses del matí les van protagonitzar les categories més altes. En nois, els sub-18, sub-20 i Sènior van participar en una cursa que va guanyar el Sergi Torner, de la Colomenca, amb un temps de 24:10.8, molt superior al seu rival, el Guillem Pérez, de l'Avinent Manresa, que va fer 25:27.9. En categoria màster la victòria va ser pel Josep Obrador, del CA Castellar, que va fer valer el millor temps que portava (24:26.9 en el 5000m).

Els màsters competint a última hora

Pel que fa a les atletes, doble triomf del CA Canaletes, amb la victòria de la Iria Teijeiro en juvenil (26:42.9) i de la Mireia Urrutia en sub-20 (amb 24:39.6). El conjunt de Barcelona aconseguiria les seves dues victòries en la mateixa cursa.

El Gavà, el Viladecans, el Runners, el Canaletes i els Lluïsos van aconseguir una victòria cadascú en el total de les proves de marxa.

Enhorabona a tots i us hi esperem el proper any!