6 nov 2016

Els «Federats» inicien la temporada de cross a Calldetenes

Primer cap de setmana de novembre i primer cros de la Temporada 2016/2017 pel grup de fons. Cros triat... la 62ª edició de Calldetenes... un clàssic. Feia temps que aquest circuit l'havíem deixat refredar i hem tornat per escalfar-ho de nou, i de quina forma ho hem fet.



Matí humit, que no mullat, i de temperatures més baixes dels darrers dies però no fredes pel que podria haver estat.

Ens presentem al circuit un grup de quatre corredors, un juvenil (Lorenzo Scianca), un promesa (Miquel Domènech) i dos sèniors (Carlos Pérez i Álex Fortuna) amb moltes ganes i més pessigolles a l'estòmag.

El primer en sortir a la plaça... el Lorenzo, un debutant en això del cros amb un «no sé on m'han ficat». Tret de sortida i un Lorenzo a fer la seva. Surt donant tot el que té, i qui fa això no té per què fer més, lluitador metre a metre. Ja sabem quin nivell hi ha als crossos. Com diu el refrany: "aquí el més tonto fa rellotges" i aquí no és menys. El bo del Lorenzo finalitza el seu recorregut amb un bon temps i ritme. Tot això és un procés i des d'avall es construeixen els pilars més alts. A partir d'ara, hem d'anar creixent i aquest noi en té moltes ganes. Vinga som-hi!


Després, sortida de la categoria Promesa i Sènior, on s'han atrevit els altres tres corredors del club. Al capdavant, el Miquel Domènech en un segon grup ja des del principi. Sortida on els magrebins han marcat el ritme de la «cançó». En Miquel, a la seva sabent que a partir de la segona volta aniria enganxant cadàvers dels més agosarats. Així va ser. Millorant posiciones a cada quilòmetre i arribant en una meritòria 3a posició final en categoria Promesa.


Uns metres pel darrere, el Carlos en els seus clàssics córrer de menys a més que són un valor segur en aquesta modalitat com la del cros. Competició difícil, tant per ell com per l'Àlex on l'extraordinari nivell d'aquestes curses, malgrat córrer a un alt ritme, tens la sensació de tancar la prova i anar sol, però és tot un treball tant mental com físic i t'ajuden a tenir una base idònia per altres proves més importants que arribaran més endavant.

Tant el Carlos, com l'Àlex, ho han donat tot i treballat durant els 8.800m. de la prova per saber patir, aguantar el fort ritme imposat i treballar durant els nombrosos ritmes que tenia el circuit, entre pujades i canvis de direcció.


Un any més, hem tornat a córrer a Calldetenes, un 10 per l'organització i excel·lent el circuit. Els tornarem a veure en una nova edició.


Els resultants els trobareu en aquest enllaç i el reportatge fotogràfic en aquest altre.


Juvenil Masculí (4400 m)
53è LORENZO SCIANCA amb 17:28

PROMESA (8800 m)
3r MIQUEL DOMENECH VILLOLDO amb 28'18''

SÉNIOR MASCULI (8800 m)
21è CARLOS PEREZ GUERRERO amb 31'12''
26è ALEX FORTUNA MESA amb 33'23''


No hay comentarios:

Publicar un comentario