22 jun 2015

Campionat de Espanya Infantil per equips (Valladolid)

by Marc Masip!!!! 

En ple auge del sopar de fi de temporada que organitzava el Club Atletisme Gavà, un grup de 22 persones (pares, fills i entrenadors), deixaven la festa de forma precipitada. La raó? El grup de noies infantils del club, s'havien classificat pel Campionat d'Espanya per equips, i el nostre autocar sortia a les 00.00h de Gavà! Així, sota les paraules de despedida del Pep, i els adéus de familiars i amics, aquest petit gran grup va començar un viatge que prometia moltes emocions, fins el cor de «l'Espanya profunda».



Va costar adormir-se al bus. Entre la tos d'una, l'aire acondicionat a tope, i un parell d'angelets que no tancaven la boca, tot just havíem començat a quedar fregits, que paràvem a Alfajarín per fer la primera pausa. Després ja sí, tornàvem al bus a les 4.00h de la matinada i no va quedar ningú despert. Bé, exceptuant la Nuri, que vigilava que el conductor no es quedés adormit...


Vam arribar al nostre hotel a les 9.30h del matí de dissabte. Temps just per esmorzar i anar a descansar un parell d'horetes fins l'hora de sopar. Tots van quedar ben clapats. Tots? No!! Tres valents, el Víctor, el Marc i l'Esther, van fer via per inspeccionar el camí cap a la pista i recollir els pitralls abans de dinar. Havíem de reconèixer el camí per no perdre'ns després! Un cop recollits els pitralls (amb el número 11), va procedir l'estudi de les curses i concursos. Qui competia quan, contra qui, les opcions, etcètera. Fent temps abans de l'hora del dinar. Ah, el dinar. Disposàvem de tres taules, i ja podeu imaginar com va quedar la cosa. En una, les nenes; en l'altra les mares; i en la tercera, els dos monitors, el Ximo i el Joan, com són les dones que ens deixen de costat...


15h. Hora de vestir-se i cap a la pista, mentre els pares aprofitaven per fer turisme a corre-cuita. Diuen les males llengües que el Joan els va fer córrer amunt i avall, i es van recórrer tot Valladolid en apenes mitja hora! Mentre, nenes i monitors, van cobrir en 40 minuts un recorregut de 20, degut a què els carrers no paren quiets i ens van fer perdre'ns una mica... Però tots vam arribar a la pista sans i estalvis. Una pista maquíssima, molt ben arreglada pel campionat, però sense una sola ombra. Quin infern pels pares! Algun fins i tot es va amagar al lavabo una estona!! I com va anar la jornada? Doncs molt bé!!


80m.t. Les nostres tanquistes van ser les primeres en saltar a la pista. Nervioses com les que més, van quallar dues grans curses, millorant les seves marques personals, sabent competir amb les millors!

Jana Esquirol, 8a, 18”73
Mar Buyreu, 6a, 16”22

80m.ll. Les nostres representants no arribaven al 100%, una per passar-se la setmana de colònies, i l'altra per una petita lesió que la va impedir entrenar les últimes dues setmanes. Però ho van donar tot, i van estar a prop dels seus millors registres. Grans, noies!

Natàlia Grau, 7a, 11”97
Victòria Gress, 5a, 11”61

1000m.ll. Les fondistes del grup van córrer a les 18h, sota un sol de justícia. Tot i això, van gestionar bé les seves forces i van marcar sengles bones curses, estant a l'alçada del campionat.

Cinta Ricart, 3'56”20, 15a
Estela Royo, 3'29”16, 8a

2000m.m. Deixeu-me extendre'm una mica en aquesta cursa. Hi participaven la Irene i la Ana, i s'ha de felicitar molt a les dues per saber competir com ningú. La primera en saltar al tartà, va ser la Irene. És una noia que no li agrada aquesta disciplina, però havíem de cobrir proves i encara a disgust, va acceptar i va competir al 100%. Passat l'equador de la prova, li van mostrar dues targetes per flexió de genoll, el que implicava que una més, hagués posat en dificultats el club. Però va gestionar la situació amb la maduresa de qui ha disputat milers de campionats, va baixar el pistó, es va deixar avançar i va acabar la cursa, enfadada, lenta, però sense cap targeta més. Realment, una actuació per recordar. L'Ana, l'altra atleta en disputar la marxa, venia amb moltes ganes. Segurament, va fer l'actuació estrella del cap de setmana. Intel·ligent com la que més, va sortir al seu ritme de sortida, en darrera posició, i el va mantindre durant tota la cursa. Això la va permetre anar “recollint cadàvers”. Conforme passaven els metres, les demés noies punxaven, i ella seguia, passant a una, després a una altra, i una altra més. I en l'última recta, quan una noia va intentar-la adelantar en un esforç final, no es va deixar, va fer un “sprint” que ens va deixar a tots bocabadats, i va acabar-li traient uns metres d'avantatge. L'equip al complet ens vam tirar a sobre seu, i la imatge de l'orgull del Víctor (germà i entrenador) i la Paqui (mare), ens va arribar a tots. Ana, moltes felicitats!!!

Irene Clemente, 13a, 13'54”25
Ana Bejarano, 13a, 13'37”73

I amb aquesta gran actuació vam tancar la primera jornada. Tornada a l'hotel donant un tomb tranquil, i de pas vam adoptar una mascota pel club! És una barreja entre vaca i cabra, encara no està molt clar, però és 100% gavanenca! Benvigut, Rudisha!!

I després de sopar, us creieu que vam anar a descansar? I què més! Els pares havien patit tota la calor de la jornada, i es mereixien anar a prendre alguna cosa! Les noies, exaltades, es van quedar a l'hotel sota la vigilància de la Paqui (pobreta!), mentre els demés vam anar a disfrutar de l'ambient de la plaça major. Això sí, no fins massa tard, que al matí següent, a les 7.30h tocaven diana...

2a jornada

Filosofia Guardiola a tope! “Si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora...” Doncs si, tu, quina matinada! I quines cares... Però  reponem forces en el buffet lliure (de nou, els homes solets...), recollim maletes i fem via cap a la pista, a per la jornada de concursos i relleus. De nou, un bon dia de competició per les nostres atletes tot i el cansament, i un nou dia al forn pels pares, que es tapaven com podien, i la nostra mascota, completament integrada al grup, animava la festa.



Llargada: De nou la Victòria prenia part en la competició, tot i que el dia anterior es va ressentir de la lesió, va voler participar tant sí com no. L'altra saltdora, l'Estela, va competir força bé, estant prop de les seves millors marques.

Victoria Gress, 20a, 4.05m
Estela Royo, 26a, 3.64m

Alçada: Irene i Mar eren les nostres representants. Tot i no ser el millor dia per elles, van salvar el concurs i van sumar puntets importants. Tot suma!

Irene Clemente, 26a, 1.18m
Mar Buyreu, 21a, 1.10m

Pes: En aquest concurs ens vam trobar amb una dificultat extra, i és que en tota Espanya llencen amb 3kg, mentre que a Catalunya ho fem amb 2. En fi, coses que ningú entén, s'hauria d'unificar reglaments... Així i tot, molt bones actuacions de les nostres llençadores, que no es van guardar res!

Cinta Ricart, 18a, 5.35m
Esther Salvador, 3a, 7.85m

Javelina: Potser era a priori una de les proves més fluixes que portàvem, però les noies ens van tornar a sorprendre. Una Ana en estat de gràcia va millorar 2 metres la seva marca, mentre que la Natàlia, que mai havia llençat javelina, va fer una competició espectacular. Aquest Víctor, sap com motivar les noies perquè llencin lluny!

Ana Bejarano, 30a, 9.65m
Natàlia Grau, 9a, 19.70m

5x80m. Per obligacions per part de l'organització, les atletes que només havien disputat una prova individual, havien de fer el relleu. Això incloïa l'Esther, que portava 3 mesos sense poder córrer per problemes a la cama dreta. Tampoc vam poder comptar amb la Victòria, que prou havia fet ja en les dues jornades. Així i tot, presentàvem un bon equip que van fer una cursa molt meritòria, però ens el van desqualificar per problemes en una entrega. Una llàstima, però els campionats són així!

Així vam tancar la nostra participació en el Campionat d'Espanya de Clubs. Abans de marxar, però, els dos equips catalans desplaçats fins Valladolid, el C.A. Sant Just i nosaltres mateixos, vam fer una fotografia pel record. Les noies dels dos clubs ténen molt bona relació entre elles, i els entrenadors també ens portem molt bé! Aquestes noies, van arribar a la 17a plaça, tenint una gran actuació. Moltes felicitats, Sant Just!



Per la nostra part, vam finalitzar en 29a posició, amb 312,5 punts. Potser podíem esperar alguna cosa més, però vist el nivell ja podem estar contents! Moltes felicitats a les noies, han fet un gran Campionat!



La tornada en bus fins a casa, no us penseu que va ser tranquil·la. Un podia esperar que estiguessin totes mortes i caiguessin adormides de seguida. Res més lluny de la realitat. Durant les 9 hores de viatge, van estar despertes, cridant, rient, i torturant a algun entrenador atrevit que va estar amb elles per “controlar-les”. En definitiva, que ens ho vam passar “pipa”. Presi, quan repetim?

Per últim, volia mencionar un parell de coses. En primer lloc, agrair la Noa i la Emma que vinguessin tot i no poder competir. La Emma va ser convocada com reserva per si hi havia qualsevol lesió prèvia al campionat, però aofrtunadament això no va passar. Així i tot, va estar a la pista tots dos dies, passant-s'ho molt bé i animant com la que més. La Noa per la seva banda, va venir d'acompanyant. Ha estat una temporada complicada de lesions per ella, però no ha volgut perdre's l'actuació de les seves companyes i amigues, i també ha disfrutat molt de l'experiència. Molts ànims Noa, recupera't de pressa que t'esperem la temporada vinent!!



En segon lloc, hem de fer una valoració més enllà dels resultats. L'experiència ha estat molt enriquidora a nivell de grup, doncs ha soldificat les relacions entre les atletes. Elles han disfrutat, s'ho han passat genial les unes amb les altres, i la imatge dés de fora és la d¡un grup molt maco. També els pares han col·laborat en aquest fet, fent l'esforç de desplaçar-se fins Valladolid, i suportant 20 hores de bus en 48 hores de cap de setmana. També ells han disfrutat molt de l'experiència, i s'ho han passat bé. I què dir dels entrenadors, que han disfrutat com nens petits. Podeu estar segurs que ho hem passat molt i molt bé!

I ja per últim, agrair a TOTES les components de l'equip infantil femení, doncs la classificació pel campionat ha estat un mèrit de totes. Recarregueu piles durant l'estiu, que la temporada vinent ens esperen grans experiències. Citant el Pep, SALUT I ATLETISME!





Resultats aquí

80m
Serie 1
7 Natalia Grau Chamorro 11"97
Seria 6
5 Victoria Gress Daciuk 11"61

1.000m
Final B
8 Estela Royo Ruiz 3'29"16
Final C
15 Cinta Ricart Campius 3'56"20

80m tanques
Serie 5
8 Jana Esquirol Garcia 18"73
Serie 6
6 Mar Buyreu Alias 16"22

Alçada
Grup A
26 Irene Clemente Martin 1.18
Grup B
21 Mar Buyreu Alias 1.10

Llargada
Grup A
20 Victoria Gress Daciuk 4.05
Grup B
26 Estela Royo Ruiz 3.64

Pes
Grup A
28 Cinta Ricart Campius 5.35
Grup B
3 Esther Salvador Martinez 7.85

Javelina
Grup A
30 Ana Bejarano Herrera 9.65
Grup B
9 Natalia Grau Chamorro 19.70

2.000m Marxa
Final A
13 Ana Bejarano Herrera 13'37"73
Final B
13 Irene Clemente Martin 13'54"25

Puntuació final:
29 CA Gavà 312.5P

1 comentario:

  1. ENHORABONA!!!!!

    Quin orgull formar part d'aquest equip, no oblidem que el podi és la col·laboració, l'esforç i l'esportivitat, els resultats genials, sou unes craks!!!

    Ara a reposar forces, que aquesta cursa no acaba mai...

    Salut i Atletisme

    Pep

    ResponderEliminar