13 oct 2013

21º Medio maratón Ruta del Vino del Somontano

La desitjada crònica de la 21º Medio maratón Ruta del Vino del Somontano
per Josep Franco

Son les 18h del divendres 27 de setembre de 2013, què poden fer 5 atletes de les categories OPEN i veterans del Club Atletisme Gavà davant la Bòbila?, la resposta ràpida seria... “doncs anar a entrenar!! Com sempre”... “Pos va a ser que no”, en aquesta ocasió els atletes i acompanyants vam enfilar cap a la conquesta del Somontano, a fer la mitja marató de Barbastro.


Ja fa dues temporades que hi ha un infiltrat, però aquest any porta reforços... I, com era d’esperar, la van liar, fins i tot l’espiquer de la la prova no va poder mostrar-se indiferent davant la força del nostre club, veieu, veieu...(cal esperar fins al final, eh!!)



Les previsions meteorològiques no podien ser pitjors, 95% de probabilitats de pluja, però és igual, segur que no es podrà comparar amb la Behovia de la passada temporada.

El divendres, doncs, anem a buscar les dorsals a Barbastro, però arribem tard i no els podem recollir, “la primera en la frente”, i ens anem al poblet d’Angüés, on dormirem, soparem i esmorzarem aquests dies. El dissabte comença la marató turística, anem a Alquézar i a visitar les bodegues Alodia, on degustem uns vins del Somontano de veritat. Dinem a Alquézar, i sense anar al riu Alcanadre per manca de temps (l’any proper intentarem anar-hi) ens enfilem a la recerca dels dorsals i a la línia de sortida de la mitja marató.

En la cursa anem bé, finalment ens dividim en dos grups (l’important es que cadascú faci la seva cursa sense patir, per tant ens disposem a gaudir-la), tanta pluja, tanta pluja i al final durant el dia només ens plou uns 2 km de la cursa, amb força vent, la veritat, però a favor, que és el bo...

Tot un èxit!! Tots acabem bé, el temps discret, però en el moment de la temporada tampoc cal forçar la màquina, tan bé, que ens anem a sopar amb la sensació que hem fet un entrenament una mica lluny de la Sentiu, però contents i animats.


Per diumenge tenim la ruta de les trinxeres de la guerra (in)civil espanyola que es troben a Tierz, en el front de “el estrecho quinto”, prop de Huesca, i abans de començar a tornar a les nostres terres, pasem pel Forn de Siétamo, si passeu per allà no us ho perdeu, quin vici!!!!!

Per acabar parem per la zona de Tàrrega a dinar, ens ha fallat el restaurant de Villagrasa on volíem anar, per tant improvisem, gràcies a les bones arts d’en Chesco, una alternativa in extremis.

Havent dinat ens acomiadem i enfilem camí cap a casa, amb 21km a les cames, una dessuadora, postres de Siétamo, les vistes a la retina del “estrecho quinto”... i sobretot, el vi del Somontano i les vivències compartides durant aquests dos dies que intentarem compartir amb més valents i valentes en properes edicions...

Salut i Atletisme

Almudena, Paco, Miquel, Claire, Chesco, Espe i Josep


Clasificació general
280è Josep Joaquim Franco Monill amb 1:46:57 (5:05)
281è Francisco Villanueva Orgaz amb 1:46:57 (5:05)
282è Francesc Cruz Lucas amb 1:46:58 (5:05)
381è Miguel Ramón Masip Masip amb 1:57:37 (5:35)

No hay comentarios:

Publicar un comentario