23 ene 2012

Cursa 10K Barri de Sant Antoni 2012

Obro els ulls, 22 de gener de 2012, les 8 del matí. Estic ficat amb dos tipus més dins d'un cotxe, aparcat en un xamfrà del carrer Entença amb Diputació de Barcelona. Fora una mica de "rasca", però res fora del comú, i penso... que faig aquí?


Doncs ni més ni menys que esperar la sortida de la 34a edició de la Cursa de Sant Antoni, dins de la festa Major del barri. Una de les curses atlètiques més reconegudes i populars i la primera popular del any a la ciutat de Barcelona. I falta una hora i mitja (és el que té ser previsor)!!!!

Aquest any l'organització es marcava l'objectiu d'arribar als 3600 corredors, registrant al final 3517 corredors arribats a meta. Tot un èxit. On en categoria masculina va guanyar Driss Lakhouaja amb 00:29:54'' i en la femenina Raquel Parrado Romero amb 00:36:33'', tots els demés vam arribar darrere, i alguns moooolt darrere. Però al "lio".

Els tres tipus ficats en el cotxe són ni més ni menys que en Pierre Goyard i Bernat Peso del Grup de Pares en representació del club, i Carlos Azagra com a agregat habitual. Havíem de ser 4, però una baixa d'última hora per un procés gripal ens deixa en quadre. Ja aviso que els favorits de la prova no estaven molt preocupats per la nostra expedició.

El circuit com no pot ser d'una altra manera és totalment urbà, no surts del barri de Sant Antoni i el que això implica, carrers de l'eixampla amb cotxes aparcats, carrers com tubs llargs amb obstacles, corbes de 90 graus i molta diversió. Dues voltes per estirar el tema. Aquest any l'organització disposa de 3 calaixos de sortida segons marca però nosaltres darrere, que em de deixar sortir als que tenen pressa, no sigui que ens trepitgin ;-).

Sotida i primera volta:
Amb una sortida escalonada, amb gairebé dos minuts de retard des del tret de sortida passem per l'arc situat a Florida blanca (cantonada C. Borrell), en Pierre agafa la directa i el perdem, quedant els dos "penjats". El primer gir carrer Casanova per agafar després Sepúlveda. Amb una lleugera pujada, ple de obstacles i cames fredes fins a carrer Llançà, girar i arribar a la oxigenada Gran Via (carril central), complint els dos primers quilòmetres. La cosa s'ha estirat, els favorits ja ni se'ls veu (no se'ls ha vist en cap moment ;-p) i ja podem anar col·locant-nos per grups. Amb el cos encara en procés d'adaptar-se a l'activitat però amb la idea de mantenir un ritme que ens permeti arribar en un temps acceptable. La Gran Via enganya, per que sembla baixada, però després es comença a posar dura. Plaça Universitat, Balmes, Ronda de la Universitat, Plaça Universitat (una altra vegada), Ronda Sant Antoni, Florida blanca, Villarroel i Tamarit arribem a la primera volta.

Aquests primers 5K els portem bé, el cos comença a tenir ritme, i no per que puguem anar més ràpid, sinó per que ja no notem res. Instal·lats en velocitat de creuer passem per un 24 minuts llarg amb la idea de fer una segona volta igual o millor, encara que el ritme de la primera volta no convida a moltes frivolitats. Seguim sense notícies de Pierre, encara que no hem mirat en les cunetes.



Segona volta:

Baixem per Calàbria, Parlament, Ronda Sant Pau (amb un segon control parcial de xip) encarem la pujada de la Av. Paral·lel fins a Entença, de nou Sepúlveda, Llançà i de nou Gran Via. Ja anem per el km8, i decidim apretar aprofitat la baixada. Trenquem per Muntaner, Sepúlveda, Urgell i finalment 400 metres de Floridablanca on volem (o deixem que ho "volem") esprintar fins a meta.

No ha estat malament, una bona carrera, amb un bon ambient, bona climatologia i circuit divertit. Ara solament ens queda reagrupar l'expedició (trobar a Pierre del coll**s) i tornar al punt d'origen.

L'any que ve repetim!!!!!



Resultats de la expedició:
Pierre Goyard: 00:45:10'' (oficiós)
Bernat Peso: 00:49:23''
Carles Azagra: 00:49:24''

No hay comentarios:

Publicar un comentario