3 mar 2024

Gavà acull als millors fondistes d'Espanya, amb 9 mínimes europees

Aquest dissabte al Estadi Municipal La Bóbila de Gavà el Campionat d'Espanya de absoluts de 10000 metres (Absolut i Sub23) i 5000 m (Sub20 i Sub18).  El Club va acollir la prova amb molt bona organització, i va viure les evolucions d’uns atletes que van obtenir grans resultats. Sense anar més lluny, la prova absoluta donava bitllets per anar a l’Europeu de Roma.

Arribada de Carolina Robles,
Campiona absoluta del 10.000m i mínima
pels Camionats d'Europa de Roma 2024
(Daniel Meumann/Sportmedia)

Al final al tartan de Gavà vam poder viure 3 mínimes europees femenines (EA i RFEA demanen marques per sota dels 33:00.00) de les tres primeres absolutes, Carolina Robles, Isabel Barreiro i Beatriz Álvarez.

A la cursa masculina, vam poder viure la mínima europea de Ilias Fifa que va quedar a 3 segons de la mínima RFEA pels JJOO de París, i les mínimes EA per l'europeu d'Eduardo Menacho amb marca personal,  Fernando Carro, en aquest cas mínima RFEA a 4 dècimes de la mínima EA (es demana 28:20:00), igual que Miguel Baidal i Nassim Hassaous, aquests 3 últims amb la mínima RFEA (demanen 28:30.00).

Afegir la mínima de l'atleta britànic Zakariya Mahamed, 3r classificat de la general però fora de concurs, amb 28:08.78 també compleix els criteris requerits per la EA. Recordem que els criteris mínims són un requisit imprescindible, però no assegura la participació en aquests grans esdeveniments, ja que hi ha límit de participació per països.

La sevillana Carolina Robles (Bilbao Atletismo) amplia els seus dominis a la pista, després de proclamar-se campiona d'Espanya de camp a través fa poc més d'un mes a Getafe i de ser 7a el diumenge passat en la Copa d'Europa de Clubs de camp a través en Albufeira, i ara sobre el tartan d'aquesta localitat barcelonina on ha vingut amb un registre de 32:14.43 que és de llarg marca personal respecte a l'única vegada que havia corregut abans aquesta distància 34:34.21 (2019).

La van acompanyar en aquest podi absolut, Isabel Barreiro (CA Adidas) amb 32:22.68, que defensava el títol del passat any i Beatriz Álvarez (Valencia Club Atletismo) amb 32:25.78.

Cap de cursa del 10.000m masculins absoluts,
amb Ilias Fifa i Fernando Carro a la reserca de la mínima europea
(Daniel Meumann_Sportmedia)

La prova que tancava el campionat, quan ja fosquejava a Gavà ha tingut a Ilias Fifa (Independent) com a protagonista, revalidat el títol que ja aconseguís l'any passat a Burjassot, en aquesta ocasió amb una marca de 27:53.26.

Segon va ser l'aragonès Eduardo Menacho (Asics Running) amb marca personal de 28:07.37 i tercer el madrileny Fernando Carro (CD Nike Running) amb 28.20.04.

En categoria Sub23, els campions han estat Miguel Ángel Martínez (Facsa-Playas de Castellón) amb rècord del campionat (28:53.17) en homes i María Barbero (Univ. León Sprint AT.) amb 35:03.74.

Grup de cap de cursa del 5000m sub20M

En categoria Sub20 i sobre 5000 m, títol per a Unai Taronger (Facsa-Playas de Castellón) amb 14.08.32 (rècord del campionat) que venia de ser segon en Albufeira on va liderar l'or per equips per al club castellonenc, i en dones, títol per a Daniel Rubio (Sub20 de primer any) amb 17:31.15.

Sortida del 5000m sub18-sub20 femení

Finalment, en la categoria Sub18, els campions han estat Albert Alsina (FC Barcelona) amb 14:53.46 i Andrea Jaén (Club Atletismo Valladolid) amb 17:34.36.