3 ene 2020

Santsilvestreant 2019

Per acomiadar l'any atlètic, corredors de tots indrets es llancen al carrer per córrer l'última cursa de l'any, popularment coneguda com la "Sant Silvestre". L'oferta és molt gran: des de Barcelona amb la multitudinària Cursa dels Nassos fins al costat de casa amb la clàssica Cursa del Capó a Castelldefels. Centrem-nos en aquestes dues.

Els més petits també van ser grans protagonistes
a la 37a Cursa del Capó. (Foto: elCastell.org)

Cursa dels Nassos (Barcelona)

La més coneguda i multitudinària de Catalunya; més de 10.000 inscrits han corregut per la zona del litoral de Barcelona. Es presenta com la última oportunitat per rebaixar les marques personals en els 10 km amb un recorregut homologat dels ràpids.

Recorregut de la Cursa dels Nassos 2019
En la edició d’enguany han participat representants dels grups OPEN/Muntanya i Fons. En Marc Garcia va fer una gran marca de 32’09. Tal i com explicava l’atleta es va trobar amb bastants problemes a la sortida, ja que era molt estreta i fàcil d’ensopegar, i fins passats 500m no va començar a córrer de veritat. Tot i la extraordinària marca no es dona per vençut, assegurant que encara pot lluitar per rebaixar-la més. També van participar la Núria Magdalena i la Natalia Rodríguez, tot i que la Natalia no va poder enregistrar el seu temps. La participació del CAG finalment la tancava en Juan Pedro, que va mantenir un ritme pràcticament constant al llarg de tota la cursa, demostrant la experiència en distàncies llargues.

XXXVII Cursa del Capó (Castelldefels)

Coneguda com la més antiga del Baix Llobregat i un clàssic per al CAG, en la que ha participat en moltes de les edicions.
El format és semblant al cros. Es presenta amb un circuit urbà d’1,5 km per voltes, on els adults farien tres voltes i els menuts, una. A podi pujaven els 3 primers/es de cada categoria i els guanyadors absoluts de la cursa gran s’emportaven a més, el Capó de Nadal, cortesia de la Carnisseria Soler.

Recorregut de la 37ª Cursa del Capó (Castelldefels)
A les 17:30h es donava la sortida de la cursa infantil, on corrien conjuntament nens i nenes nascuts entre el 2014 i el 2010 (categoria A) i entre el 2010 i el 2007 (categoria B). Enguany va participar un grup més nombrós del CAG que en altres edicions. En Mateo Costán va situar-se entre els primers de la cursa fent una bona gestió de la distancia, assolint una 5a posició final. Enganxat al seu company arribava l’Albert Marcos, que va sortir més endarrerit i va haver de forçar per remuntar. La Alba Hernández va ser la següent, fent una bona gestió de les seves capacitats, valent-li per assolir la 1a posició en noies. L’Hugo Cazenave va ser el següent, que sense poder escalfar gaire va aconseguir fer un temps molt semblant al de l’any passat. A continuació arribava en Mario Pérez i seguidament la Paula Rodríguez, en Martí Marcos, en Nauel Urcola, l’Andrés Domínguez i en Gerard Rodríguez.

-

Mitja hora més tard es donava la sortida de la cursa dels grans. En Josep Cubedo va sortir valent a liderar la cursa des del primer moment, posicionant-se just darrere de l’atleta del Cornellà Atlètic, al qual va aconseguir passar al finalitzar la primera de les 3 voltes. En la segona, el grup perseguidor, format per l’Israel Conejo (pare de Paula i Gerard, del CAG) i en Carlos Pérez, van anar apropant-se als líders fins enxampar-los al finalitzar la volta, moment en que en Carlos va aprofitar per encapçalar la cursa sabent que les seves possibilitats no es trobaven a l’esprint del final. L’Israel i en Josep es van posicionar just al darrere d’aquest fins que a falta de 100 metres van fer un canvi de ritme que els va sentenciar 1er i 2n respectivament. Minut després entrava l’Omar Yechou, amb sensació de poder donar-hi més, i que poc a poc torna a agafar el ritme després de la lesió.

Premiats a la cursa dels grans. Representació del CAG i del Gavà Triatló. (Foto: elCastell.org )