21 ene 2020

Gran paper de l'escola del CAG en el autonòmic de Cros per Relleus

Diumenge va tenir lloc a Caldes de Malavella el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtos de Cros. La disputa d’un títol autonòmic de cros de relleus per equips, i que es va implantar al 2015 en un primer moment per a categories absolutes i, des de la temporada passada, també per les categories de promoció. Tot i ser una prova amb poca historia, el CAG va aconseguir la temporada passada proclamar-se subcampió de Catalunya en la categoria Sub12. Per tant, ja sabem de que va!

Cartell de la jornada
El circuit es trobava a les afores de la vila, en un entorn boscós. En les curses de relleus, cada rellevista faria una volta al mateix circuit segons la categoria. Cada club podia presentar com a màxim 3 equips mixtos (2 nois i 2 noies per equip), el que cada atleta hauria córrer amb una polsera amb un xip durant la cursa, que hauria de traspassar al company en la zona de canvi, on hi hauria més tensió.

Recorreguts del cros
La jornada començava amb un seguit de proves individuals per a cada categoria, ideal per aquells que no tenien equip o volien tastar el circuit on tindria lloc la disputa del campionat. En la primera d’elles, la OPEN, hi va participar en Carlos Pérez, amb un prova curta i ràpida que no arribava als 4 km, i on amb 13 minuts va arribar en cinquena posició.

1a cursa – OPEN MASC/FEM – 3.900 m (1P+1M+1G)
Posició gen.
Posició cat.
Atleta
Temps
5
OPEN M-5
Carlos Pérez Guerrero
13’00

Finalitzades les proves individuals es va donar pas al les proves de relleus, en les que hi va haver presència de pràcticament tots els clubs del territori. Enguany el CAG presentava una vintena de rellevistes entre les categories Sub12 i Sub14.

Els Sub12 van ser els primers, amb un format 4x600, en el que cada rellevista faria una única volta al circuit petit de 600m. La cursa va estar tensa des de la sortida, ja que la distancia era petita i s’havia d’anar fort des del principi. El punt més tens estava situat en la zona de canvi, on s’aglomeraven tots els relleus en una zona molt estreta i on s’havia de fer la transferència de la polsera del xip. Els nostres van quedar endarrerits des del començament. L’equip format per en Rayan Maaroufi, en Mateo Costán, l’Alba Hernández i la Micaela Gelabert va acabar en una meritòria 5a posició final després de fer un treball de remuntada que el va deixar a tan sols 20 segons respecte els guanyadors. Poc després arribava l’equip format per l’Hugo Cazenave, l’Alba Lucía, la Gisela Collado i en Sylvan Gallego, marcat per una ensopegada de la Gisela, que la va deixar amb certa coixesa en la última part de la cursa i va haver de fer un gran esforç en arribar a la zona de canvi. Per últim, l’equip format per en Gabriel Román, la Noelia Palazón, la Lidia Mora i en Mario Pérez, va arribar mà a mà amb el segon equip després de remuntar moltes posicions.

Als Sub12 no els hi va faltar ganes. Tots motivats
10a cursa – Sub12 – 4x600 m (4xP)
Posició
Atleta
Temps
6
Micaela Gelabert Díez
Alba Hernández González
Mateo Costán Maudos
Rayan Maaroufi Tijani
07’23
22
Hugo Cazenave Deillac
Alba Lucía de Sola Gutiérrez
Gisela Collado Fernández
Sylvan Gallego Drouillard
08’06
23
Gabriel Román Álvarez
Noelia Palazón San Nicolás
Lidia Mora Jiménez
Mario Pérez Muñoz
08’07

Els Sub14 vindrien després, on cada relleu realitzava una volta de 1.300 m. En la mateixa línia que els anteriors, la prova estava fortament disputada des del principi. L’equip format per la Mila Kesteloot, la Paula Pinteño, i els germans Laurens i Julian Díez va ser el que més es va poder adaptar a les condicions de la prova i van poder fer-se lloc entre els 15 primers amb postes individuals molt lluitades. L’equip format per la Lucía Cerdeira, la Emma Día, l’Eloy Galarza i en Bruno Cayuela arribaria poc després realitzant una intensa cursa que es va reflectir en el desgast a la arribada.

11a cursa – Sub14 – 4x1.300 m (4xM)
Posició
Atleta
Temps
14
Paula Pinteño Casanovas
Mila Kesteloot Bouquet
Julian Díez Kerstens
Laurens Díez Kerstens
18’47
35
Lucía Cerdeira Garrido
Emma Día Albarral
Eloy Galarza Castillo
Bruno Cayuela García
21’34

Com a valoració de la jornada, els 5 equips presentats van lluitar de valent i van fer unes actuacions interessants que deixa veure que el CAG no està pas lluny de les posicions dels clubs preferents en la modalitat. Els Sub14 continuaran immersos en la preparació de la Pista Coberta, i els Sub12 allargaran una mica més la preparació del cros de cara a la final del febrer.









No hay comentarios:

Publicar un comentario