23 oct 2019

Gran estrena del CAG en la temporada de cros 2019/20

Un clàssic de la escola, i amb aquesta ja són 14 edicions del Cros Solidari per la Salut Mental, organitzat per el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Ajuntament de Sant Boi i el Club Atletisme Sant Boi.

A la edició d’enguany hi ha hagut canvis respecte les anteriors. Es destaca els premis en les categories de promoció que, seguint la nova normativa del Cebllob per fomentar la igualtat de gènere, en les curses del 2008 i posteriors només pujarien a podi els 3 primers absoluts, independentment si eren noies o nois, fet que no passava en les categories del 2007 o abans, en les quals pujarien els 3 primers i primeres. Un altre canvi ha sigut en la volta llarga, passant de la clàssica distancia de 2 km a 2’5, amb un circuit mes dur.

Circuits del cros

El primer en participar va ser en Josep Cubedo, que va trobar una cursa de 2.500m molt ràpida. Com ell mateix explicava: “Vaig córrer bona part del circuit en solitari, controlant tota la estona el ritme i amb molt bones sensacions”. A més, corria juntament amb juvenils, més grans que ell i que va saber fer-los front. La seva experiència li va valer per emportar-se la cursa.

09:08

Després va ser el torn de la categoria Infantil 2006-2007, que va tenir bona representació del CAG. La Julieta Geraud aconseguia obrir la classificació del CAG, alçant-se 2a en el podi femení després d’una bona cursa. Poca estona després entraven de forma seguida l’Ismael Boury, l’Adrián López i la Paula Pinteño.

08:37

La categoria 2008 va portar la gran victòria. L’Adrià Anento i els germans Laurens i Julian Díez van formar aquest grup capdavanter únic i imparable que els va donar la victòria de forma contundent. La Júlia Hurtado arribava tot just després, essent a més la primera noia classificada, tot i que aquest reconeixement no es feia en aquesta, i posteriors, categories. A continuació arribaven en Manu Carpio, la Carla Hurtado, la Mila Kesteloot i l’Aina Jofre, situant el groc amunt de la taula.

07:12

En la categoria 2009 es van estrenar molts nouvinguts a les files del CAG d’aquesta temporada, en una cursa que va saber dominar en Rayan Maaroufi de principi a fi amb contundència. Poc després arribava en Mario Pèrez i l’Alba Hernández, amb una bona actuació que deixa entreveure una bona adaptació a la modalitat. La classificació del CAG la completava la Lidia Mora, en Martí Marcos, l’Adrià Aulló, en Raúl Rodríguez i la Noa Moreno, en el que va ser el seu primer cross amb el CAG.

Tot i que les curses eren individuals, es va veure bon treball d’equip. Foto: Núria González
10:17

En la cursa 2010, l’Hugo Cazenave i en Mateo Costan van fer una actuació brillant. El primer va estrènyer fort des del principi, mentre que en Mateo sortiria més conservador i aniria rascant posicions fins agafar al seu company, ja a la part final de la cursa. La Micaela Gelabert arribaria com la primera noia, en 8a posició general. Bon paper d’en Gabriel Román, que s’estrenava amb el CAG en aquesta modalitat. Més endavant arribaven l’Ariadna Cremades, en Nahuel Urcola i la Gisela Collado.

Nervis, una mica de preocupació però sobretot moltes ganes de córrer. Foto: Núria González
06:50

A continuació venien els del 2011, en aquesta l’Albert Marcos va dominar de principi a fi, en una cursa curta i rapidíssima. En Baruc Sánchez entrava prop de mig minut després, seguit de l’Oriol Pujades i en Max Figueres, formant un grup que avançava conjuntament. La Francesca Pinnino s’estrenava amb la samarreta del CAG essent la primera noia del grup en arribar-hi, seguida de la Inés Castillejo.

Fantàstic treball dels més petits, que es va materialitzar en posicions molt destacades a la taula
05:47

Després serien els Prebenjamins del 2012, amb una única volta de 500m. L’Hugo Collado va fer una fantàstica actuació que li va valer per alçar-se al segon calaix del podi, després de jugar les cartes de manera molt intel·ligent en una cursa molt curta i ràpida. De seguida entrava també en Bruno Cruzado, que va finalitzar 4rt i comença a fer notar la experiència d’aquests anys que porta a les files del CAG. En 10a i 11a posició entraven en Germán Sanz i la Lucía Castro; seguits, no molt lluny, per l’Alessandro Millán i e Nacho de la Cruz.