15 jul 2019

Una medalla i sis participants a l'absolut de Catalunya

Una de les últimes proves de la temporada a nivell català va acabar amb una medalla més pel CAG. El 99è Campionat Absolut de Catalunya es va celebrar a l'Estadi Serrahima i va tenir emoció en totes les proves. El Miquel Doménech, que defensava títol de 800mll, va aconseguir el bronze en la mateixa prova després de lluitar fins al final amb dos titans. Cinc atletes més del club hi van prendre part.

El Miquel Doménech arribant a meta del Campionat Absolut
La gran majoria d'atletes entrenen per arribar en condicions al Campionat Absolut de Catalunya, i un cop allà intenten donar el màxim. Els atletes del club que hi van participar van lluitar amb les condicions del moment, i van intentar obtenir bons resultats. Tres llançadors, dos velocistes i un mig-fondista del CAG hi van participar, amb resultats, en general, prou bons.

L'única medalla va venir del col·leccionista de metalls del Club Atletisme Gavà. En Miquel suma ja set medalles aquesta temporada en Campionats importants, a banda de la desena de metalls en proves menors. Ahir, va aconseguir una de les més importants: una medalla al Campionat Absolut, en la prova de 800mll.

En Miquel va haver de lluitar amb en Llorenç Sales i en Pol Moya (dos autèntics titans de la distància), i finalment va acabar aconseguint el bronze amb una marca d'1:51.41. Ara en Miquel ja prepararà durant tot l'agost el Campionat d'Espanya Absolut que se celebra a La Nucia a finals del mateix mes.

El podi del 800mll del Campionat Absolut, amb el Miquel 3r
El següent millor classificat del CAG va ser en Julen Garralaga, que va arribar a la final del 100mll després d'una excel·lent semifinal on va aconseguir un registre de 10.95s. A la final, seria 8è de Catalunya. També va participar en el 400mll.

Les dues llançadores del CAG participants van acabar 8es. L'Ariadna Esteve, que ha mantingut regularitat en les últimes setmanes, va acabar amb una marca de 34.23m al Disc. D'altra banda, l'Esther Salvador va poder acabar amb marca de 9.69m el Pes femení, millor marca personal en el pes absolut, per tant amb premi final.

Els altres dos participants del club van ser el Jordi Lacambra en el 100mll i el Roger Morales en la Javelina, prova on també va aconseguir marca personal, amb 40.01m.

L'última prova de la temporada pels atletes del CAG aquesta temporada (A banda del Miquel Doménech i els atletes màster) serà el Critèrium de Llançaments celebrat a Gavà, el proper dissabte dia 20, on podrem veure els millors llançadors catalans i també del club. A més, el mateix dia, es celebra l'IronWill Challenge a Santa Coloma, on també hi participaran atletes del club.