26 jun. 2019

El Club Atletisme Gavà de nou amb la Flama del Canigó

Com estava previst, el 22 de juny, a les 12h de la nit, es van encendre al cim del Canigó totes les flames que molts pobles dels Països Catalans fan servir per encendre les seves fogueres en la revetlla de Sant Joan.

Ara fa pocs anys es va fundar la Comissió de la Flama del Canigó, formada per entitats culturals i esportives de Gavà, amb la idea de poder recuperar per la ciutat aquest esdeveniment i la festa posterior, amb la tradicional foguera de Sant Joan, foguera autoritzada, com a punt de reunió i obert als Gavanencs i Gavanenques que vulguin participar d'aquesta tradicional festa.

Una de les fogueres de Sant Joan

Una petita expedició de l'UME va acudir al cim del Canigó per estar present i prendre la flama regenerada al suport amb el qual vindria en peregrinació directament des d'allà. Aquest any, el grup de BTT de la UME l'ha acompanyat en pràcticament tot el camí. Una gesta de més de 160km fins a Gavà.

Els nostres atletes amb la Flama
Reunits a Gavà una companyia mixta integrada per corredors de les entitats participants va acudir corrent a la ciutat veïna de Sant Boi per recollir el testimoni i acompanyar definitivament «la Flama», amb el grup de BTT, fins a Gavà, on estava prevista l'arribada a les 20:30 hores.

A les 19:55 hores, juntament amb les comitives de Sant Climent, Viladecans i la del CAG, escortats per l'organització i una representació dels Mossos d'Esquadra van fer via cap a Viladecans per arribar finalment a la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat, on es va lliurar la primera «Flama».

Parada a Viladecans
Després d'un parlament i recepció oficial per part de la ciutat, la comitiva es va partir en tres. Una va quedar definitivament allà, a Viladecans, una altra partia cap a Sant Climent, i nosaltres vam enfilar camí cap a Gavà, on ja se'ns esperava. Amb un reagrupament previ de l'expedició a la rotonda de la Roca, a les portes de la ciutat de Gavà, els atletes del club van córrer amb el grup de nens i nenes de les diferents entitats que volien acompanyar a la «Flama» en els seus últims metres.


La primera parada a la ciutat, en horari i lloc previst, va ser la Rambla amb la Carretera de Santa Creu de Calafell on es van agrupar les diverses entitats per acompanyar-la pel seu recorregut per la ciutat.

Aquest any es consolida la recuperació d'aquesta centenària tradició fortament arrelada en les nostres terres, que esperem, amb l'ajuda de tots, es pugui mantenir amb la continuïtat que mereix. Mantenir viva la «Flama» és cosa de tots.

Bona revetlla. Bon estiu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario