5 feb 2018

El Miquel Doménech es proclama subcampió de Catalunya

No té fronteres. Una setmana després de guanyar la medalla d'or al campionat de Catalunya Promesa, el Miquel Doménech va aconseguir el segon lloc al Campionat Absolut en la prova dels 800mll, amb la seva millor marca de la temporada, 1:53.35s. L'Esther Salvador va ser l'altre atleta del CAG en participar en el campionat.

El podi del 800mll al campionat català absolut

No podem dir encara que els campionats catalans s'han quedat petits per a ell, el nivell es prou alt i en aquest campionat van faltar alguna de les millors marques (fent altres proves), però queda demostrat que el seu objectiu han de ser els campionats estatals, i de fet, la setmana propera té una de les proves de foc de meitat de campanya: el campionat sub-23 d'Espanya.

El Miquel va quedar segon en la cursa de 800mll, justament per darrere del guanyador, l'Alejandro Rodríguez, de l'ISS L'Hospitalet, amb un temps de 1:53.10s. El tercer lloc seria per l'Adrià Mas, del FC Barcelona, a 1:53.36s, és a dir, a només un centèsima del Miquel, el que demostra com va ser la cursa en els metres finals.

El Miquel a la sortida. Foto de Teo Tovar

Així doncs, el Miquel puja fins a la quarta posició del rànquing català, i entra dins dels 20 primers en el rànquing espanyol. Cal recorda que l'atleta del CAG aconsegueix les seves millors marques a l'Aire lliure, i a més està encara lluny de la seva millor marca. Amb tot plegat, els dos propers objectius (els dos campionats espanyols) estan a tocar i s'ha de seguir preparant (per aconseguir medalla en el Promesa haurà de fregar la mmp de l'any passat).

D'altre banda, en el Campionat Absolut vam tenir un altre participant, un altre de les futures atletes amb més recorregut al club, la llançadora de pes juvenil, l'Esther Salvador, que va fer el seu debut en un campionat absolut i va evitar l'última posició, amb un llançament de 9.38m, acabant com a novena de Catalunya. Un excel·lent debut de temporada, tenint en compte que ara vindran els campionats de la seva categoria (sub-18).

Enhorabona als dos atletes i als seus entrenadors!