4 oct 2016

3a Marató del Priorat

A nosaltres el «saraus» ens molen, ens agrada fer esport, però també ens apassionen les excursions, el menjar i el beure i fer turisme dels llocs que visitem si es pot. La Marató del Priorat és una cursa que ens dóna l'oportunitat de fusionar totes aquestes coses, i és clar, a bodes ens convides.


L'entorn, el Priorate, comarca on el seu paisatge opta a ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.



Terra, vi, oli d'oliva, paisatge, història... Per més dades, la sortida i l'arribada es fa des de dins mateix de l'edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. Un luxe poder visitar ja d'entrada les entranyes d'un lloc tan singular.


Allí ens presentem alguns dels «sospitosos habituals», com Paco, Alberto, Jesús, Cati, Esteban, Claire, Miquel, Pierre, Laura i Bernat, amb els «cuñaos» Serrano com outsiders. Hem de matinar, la sortida és a les 9.30, però millor, així arribem amb més gana.


La cursa de muntanya no és extremadament dura, amb uns 657 metres de desnivell positiu que transcorre pels termes municipals de Falset, Bellmunt del Priorat i Gratallops, amb camins, pistes i corriols, travessant vinyes i paisatges espectaculars.


Un cop vam sortir de Falset, ens vam dirigir cap al GR-174 que ens va portar a Bellmunt del Priorat, d'aquí es dirigiran a Gratallops pel camí antic travessant el riu Siurana per tornar cap a Falset pel camí antic de Falset a Gratallops passant pel celler de Mas Martinet.


Als punts d'avituallament són un espectacle, amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, ens van oferir degustacions dels vins de la comarca, amb alguna vianda perquè no ens faci mal, amanit amb música en directe.


A l'arribada encara en van donar més menjar, una paella de carn que «quitava el sentio», i sardines a la brasa, vinga!!!!.


Una experiència 100% recomanable, on ens vam sentir com a casa, l'organització d'11 sobre 10, on van saber treure el suc d'un l'entorn privilegiat i aconseguir que els cellers s'impliquin en una experiència impressionant.


L'any vinent repetim, segur.



Fotos aquí
Resultats aquí

MITJA MARATÓ
ESTEBAN BARBANCHO MÁRMOL amb 03:52:58
ALBERTO BENAVIDES LOPEZ amb 03:52:59
PIERRE GOYARD amb 03:52:59
JESÚS SERRA GIRÓ amb 03:53:00
CATALINA SERRANO GRANADOS amb 03:53:47
CLAIRE ALTIMIRAS MARTINEZ amb 04:01:04
MIGUEL RAMÓN MASIP MASIP amb 04:01:04
LAURA KEYER CORONADO amb 04:16:56
BERNAT PESO INFANTE amb 04:16:56

No hay comentarios:

Publicar un comentario