6 jul 2015

6a Marató per Relleus de Santes Creus + Excursión al Toll de l'Olla!

by Josep Franco

El dissabte 4 de juliol de 2015, gran dia pels nordamericans, un grup reduït però no per això menys entregats i entusiastes que en altres temporades comencem el dia amb el circuït de 1.5km que recorre tota, si si TOTA la vila de Santes Creus al cap, bé, tots no, hi ha un parell que s’estrenen avui...


La sortida és escalonada, un primer grup surt motoritzat cap a les 10:30 de Gavà en Josep i el míster Esteban, que fa molts, molts anys que no va en moto i fa confiança a la veterania de Josep, malgrat algunes males influències que li demanaven més prudència lògica... Es troben amb en Joan a Begues i cap a Santes Creus que hi falta gent!!!

Allà comencen amb la novetat d’enguany, després de fer nit en una casa rural el primer any i de canviar-ho per l’Aberg de Santes Creus els anys posteriors avui, provem de fer nit a l’Hostal Grau, un canvi molt i molt positiu, bona gestió de Claire i Miquel.


Allà, cap a les 13,30h ens trobem amb Paco, Cati, Jesús, Maria, Miquel, Claire i Marc disposats per dinar, al mateix hostal, un dinar previ a la cursa molt adient i sa, un luxe de conversa i viandes. La migdiada es breu, però ben aprofitada.


A les 16,30h ja ens trobem amb l’expedició al complet: Cati, Claire, Joan, Esteban, Miquel, Paco, Jorge, Oscar, Josep Maria, Jesús, Marc i Josep. Així com els incondicionals seguidors: les filles de Josep Maria i la seva esposa, Maria, Isabel i un amic de l’Oscar... la colla sencera!!!!!


Anem a buscar els dorsals i, conforme l’ombra ens deixa, anem fent possessió del nostre córner tradicional.


A les 18 hores i 3 minuts es dóna la sortida i Cati i Joan prenen el primer relleu amb determinació, la cosa comença bé!!!! En ànims i cridòria entusiasta som líders destacats, en la classificació no tant, però això no treu que relleu a relleu els que anem començant i acabant la nostra cursa ens sentim part d’un projecte genial, ens abracem, cridem, comentem incidències, avançaments, esgotaments, la frase del dia és: Que divertit!!!!!!!! I no es broma, es veritat...


Tot gaudint de la companyia i la tarda que va caient suau i calorosament arriben els darrers relleus amb només 2 o 3 minuts de diferència, visca la igualtat!!!!!!   En 3:39 i 3:41 penso que aturem el nostre crono particular, un èxit t’ho miris com t’ho miris!!!


El sopar fred que ofereix la organització és com d’habitud, amb les cues i les ampolles de vi que ens porten en Paco i l’Esteban, tots amb el mateix argument, “som un grup i agafo l’ampolla, d’acord???!!!” Uns cracks!!

En el tradicional sorteig de regals enguany em punxat, ni un!!! El «tongo» es evident, però vaja, «corramos un tupido velo...» :-)

Amb tot ens acomiadem dels que tornen a dormir a casa, Josep Maria i família, Jorge i família i Marc, i Jesús i Maria. Bon viatge!!!

La resta, Cati, Claire, Paco, Miquel, Esteban, Joan i Josep com que de l’hostal si que es pot sortir van a celebrar l’èxit de la jornada al Bar del Mig, cauen dues rondes de Gin Tònics i altres beuratges similars, el que fa que la conversa sigui més estupenda encara que la cursa... Disculpeu que no recordi de que anava...


Ja pel matí només queda un suculent esmorzar i un grup d’exploradors van a la recerca del racó del riu de Prades, mireu les fotos mireu... quin plaer!!! I els motoristes cap a casa.

Missió complerta, un cap de setmana més a Santes Creus, gaudint molt del «nostre» atletisme, allunyat de les pressions i les marques i tot això, però proper a l’equip, la companyia, l’escalf de formar part d’una petita però important història que ens du a compartir experiències com aquesta, UN AUTÈNTIC I GENUÍ LUXE!!!

Esperant ja la propera proposta per gaudir del «nostre» atletisme els protagonistes d’aquesta cursa ens acomiadem de la crònica que esteu llegint...

SALUT I ATLETISME

Més fotos aquí

Excursión al Toll de l'Olla!

By Paco Ortega

Después de esperar sin éxito algún premio, los 7 integrantes de la expedición  que nos quedamos a dormir en Santes Creus fuimos a quitarnos el disgusto a base de gin-tónics.


A la mañana siguiente, después de un desayuno como dios manda, Miquel, Claire, Cati y el que suscribe más el «míster» que se unió a última hora. Nos despedimos de Sía y Cía y nos dispusimos a completar un gran finde:

- ¿Playa o montaña? Que pregunta más tonta, eh!!

- Vamos a bañarnos al toll de l'olla.

- Vale


Carretera y a Capafons pueblecito pintoresco donde se suponía estaba el charco. Después de indagar entre los lugareños nos indican unas pozas para bañarnos en la cabecera del río, un sitio idílico donde mitigamos las altas temperaturas reinantes y nos refrescamos de lo lindo.


Bajando por el riuet y remojados un par de veces más, nos dispusimos a terminar el día de la mejor forma. Dándonos un homenaje en forma de comida en el bar del pueblo.


En el Debe hemos de anotar que no encontramos lo que fuimos a buscar.


Habrá que volver.


No hay comentarios:

Publicar un comentario