24 jun. 2015

El Club Atletisme Gavà de nou amb la Flama del Canigó

Com estava previst, el 22 de juny, a les 12h de la nit, es va encendre al cim del Canigó, totes les flames que molts pobles dels Països Catalans, fan servir per encendre les seves fogueres en la revetlla de Sant Joan.

Fa tres anys es va fundar la Comissió de la Flama del Canigó, formada per entitats culturals i esportives gavanenques com Unió Muntanyenca Eramprunyà, AE i G Roc del Migdia, Omnium Cultural, Ateneu Popular la Màquia, Castellers de Gavà, Sonaquetomba, Esbart Bruguers, La mata de Jonc, Amics dels museus, Grallers L'Anguila i el Club Atletisme Gavà entre d'altres, amb la idea de poder recuperar per la ciutat aquest esdeveniment i la festa posterior, amb la tradicional foguera de Sant Joan, foguera autoritzada i com a punt de reunió i obert als Gavanencs i Gavanenques que vulguin participar d'aquesta tradicional festa.


Una petita expedició va acudir al cim del Canigó per estar present i prendre la flama regenerada al suport amb el qual vindria en peregrinació directament des d'allí. Aquest any de nou el grup de BTT de la UME l'ha acompanyat en pràcticament tot el camí. Una gesta de més de 160km fins a Gavà. Felicitats.


Reunits a Gavà una companyia mixta integrada per corredors de la AE i G Roc del Migdia, Castellers i Club Atletisme Gavà va acudir corrent a la ciutat veïna de Sant Boi per recollir el testimoni i acompanyar definitivament «la Flama», amb el grup de BTT, fins a Gavà, on estava prevista l'arribada a les 20:30 hores.


A les 19:35 hores, juntament amb les comitives de Sant Climent, Viladecans i la nostra, escortats per l'organització i una representació dels Mossos d'Esquadra van fer via cap a Viladecans...

«Vinga vaaaaaaa, foto!!!!»
...per arribar finalment a la Plaça de l'Ajuntament de Viladecans on es va lliurar la primera «Flama».

"quina moguda no?"

«Máquina, la que hemos liao»
Després d'un parlament i recepció oficial per part de la ciutat, la comitiva es va partir en tres. Una es quedava definitivament allí, a Viladecans, una altra partia cap a Sant Climent, i nosaltres vam enfilar camí cap a Gavà, on ja se'ns esperava. Amb un reagrupament previ de l'expedició a la rotonda de la Roca, a les portes de la ciutat de Gavà, amb el grup de nens i nenes de les diferents entitats que volien acompanyar a la «Flama» en els seus últims metres.


La primera parada a la ciutat, en horari i lloc previst, va ser la Rambla amb la Carretera de Santa Creu de Calafell on es van agrupar les diverses entitats per acompanyar-la per el seu recorregut per la ciutat.

«Y esto... ¿a quien se lo doy?»
L'arribada va ser màgica i multitudinària. A partir d'aquí, la flama es va desplaçar a un ritme festiu i sorollós per la rambla fins a la Plaça Josep Tarradelles, aproximadament a les 21:00 h., per fer la rebuda oficial de la «Flama» a la ciutat i on tota la ciutadania pogués apropar-se i gaudir del moment tant emotiu.


Finalment, després d'uns parlaments de benvinguda i llegir els manifestos la flama va seguir el seu camí fins a la Plaça Jaume Balmes (Plaça de l'Ajuntament), on els nostres petits van tenir un paper protagonista,  portant la flama i la senyera commemorativa.

La «Flama» va ser rebuda festivament i custodiada per les entitats de la població on a les 22:00h, amb la Flama del Canigó es va encendre la tradicional Foguera de Sant Joan.

«Al "Vice" el foc li agrada!!!!"

Aquest any es consolida la recuperació d'aquesta centenària tradició fortament arrelada en les nostres terres, que esperem, amb l'ajuda de tots, es pugui mantenir amb la continuïtat que mereix. Mantenir viva la «Flama» és cosa de tots.

Bona revetlla. Bon estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario