23 feb 2015

Juguem net, ensenyem valors!

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, jutament amb altres entitats socials i esportives, va engegar la temporada passada una campanya «Juga Verd Play» per la sensibilització i els valors a l'esport.


En el transcurs de la 3a Jornada Comarcal d'Atletisme que es va disputar a la Bòbila es va procedir a la lectura del «MANIFEST DE VALORS ALS ESPORTS INDIVIDUALS».

La idea és que tots els integrants de l'esport (directius, pares, monitors, atletes...) es comprometin a guardar i transmetre aquests valors, tan necessaris a la nostra activitat esportiva com a la societat en general.

Gràcies a tots!


Moment de la lectura del manifest als presents
de la 3a Jornada Comarcal d'Atletisme
a l'Estadi Mpal. La Bòbila de Gavà

---------------------------------------------------------------------------------------------
MANIFEST DE VALORS ALS ESPORTS INDIVIDUALS

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, les entitats i centres educatius associats, els tècnics i les tècniques, els participants i les famílies, en el marc del protocol d’intencions signat entre el Consell Català de l’Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya per als anys 2014 i 2015, que estableix la implementació d’un programa de valors dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya per formular un nou sistema de puntuació i classificació que integri indicadors referits a valors i comportaments dels participants, ens comprometem a divulgar i treballar pel compliment d’aquest manifest d’esport escolar.
  1. Vetllem pel Joc net, els comportaments esportius i el respecte als participants i als acompanyants.

  2. Aprofitem el potencial de la pràctica esportiva per educar mitjançant valors.

  3. Tothom té dret a la pràctica esportiva, a fer nous amics i a relacionar-se amb persones d’altres cultures i amb capacitats diverses.

  4. Fomentem la tolerància, l’esportivitat, la superació, el respecte, el treball en equip, l’autoestima, l’esforç, la companyonia, entre d’altres, que ens ajuden a formar persones.

  5. Adaptem la pràctica esportiva al procés evolutiu dels participants.

  6. Valorem l’esforç per fer-ho el millor possible per sobre del resultat. Aprenguem a guanyar i a perdre amb esportivitat.
  7.  Respectem les regles de joc i vetllem pel seu compliment.

  8. Procurem que tots els col·lectius implicats en les competicions d’esport escolar (esportistes, mares i pares, jutges, tècnics i tècniques, etc.) desenvolupin la tasca que cadascú té encomanada de la millor manera possible i amb empatia.

  9. Tinguem cura de les instal·lacions i del material i fem-ne un bon ús.

  10. Creem un bon ambient entre tots i per sobre de tot, gaudim i passem-nos-ho bé!

  11. Fem-ho bé és cosa de tots!

---------------------------------------------------------------------------------------------