10 mar 2014

Gavà celebra el dia de la Dona

El passat divendres a partir de les 18:00 hores es va donar el tret de sortida dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dona a la nostra ciutat, i el nostre club i va ser present com a membre de la Comissió Violeta, comissió permanent i oberta que fomenta i promou els valors d'igualtat a la nostra societat.


Aquest acte institucional va comptar amb la participació d’algunes entitats locals. En primer lloc la plaça de Jaume Balmes va ser l’escenari on alumnat de l’Escola de Dansa Le Bal van interpretar dues peces: La cançó “Caballeros” de Back i el tema “Try” de Pink.

A continuació l'acte es traslladar a la sala de Plens, on després de les paraules instucionals de la Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, van donar pas a Silvia Aldavert, de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCB) que va guiar la conferència titulada: “Decidir per ser lliures: defensant els drets sexuals i reproductius de les dones”.



A continuació, es va donar lectura per part de diferents persones de la ciutadania per llegir el manifest que podeu trobar íntegrament al final d'aquest text. Concretament van participar Mar Juárez Monteagudo de l‘Escola Le Bal, Francisco Terrés, de l’Associació de Veïns de La Sentiu, Salvador Mercader, de la Coral La Igualtat i Karina Cumpa Carrillo, veïna de Gavà van fer lectura del manifest institucional.

I per acabar els presents van poder gaudir de l'actuació de la Coral la Igualtat, que van interpretar la cançó “Siahamba”.



Amb aquesta interpretació és dona punt final a aquest acte ple de simbolisme i força i s'enceta un mes ple d'activitats.



8 de març

Manifest del Dia Internacional de les Dones 2014

Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, des de les institucions i la societat civil, els homes i les dones implicades en la defensa de la igualtat i la promoció dels drets de les dones volem refermar el nostre compromís amb la igualtat i fem una crida a participar activament en la promoció i defensa dels drets de les dones.
Perquè malauradament, a les nostres societats encara s’hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de la cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per a fer efectiva la igualtat.
A nivell global, les estructures econòmiques estant establint prioritats polítiques allunyades de les necessitats quotidianes de la ciutadania. També s'estan implementant reformes, com per exemple la nova proposta de llei de reforma administració local, elaborada sense el consens necessari i que afecta directament al centre de les polítiques d'igualtat: els pobles i ciutats pioneres en la lluita i defensa dels drets de les dones, de la igualtat, la diversitat i la solidaritat.
D'altra banda, en l'actual context de desafecció política, estem presenciant una alta mobilització ciutadana, en moltes ocasions fermament liderada per dones i pel moviment de dones que, en aquests moments en què es posen en dubte i s’eradiquen drets socials, han tornat a sortir als carrers per mostrar els seu rebuig al retrocés social que suposen lleis com la reforma de la llei d’avortament que planteja el govern espanyol, que vulnera els drets sexuals i reproductius de les dones.
Per tant, aquest 8 de març volem que sigui un reconeixement al lideratge femení transformador, volem mostrar el nostre reconeixement a les dones que lluiten, dia a dia, des de tots els àmbits de la nostra societat. Vosaltres sou els nostres models de valentia i fermesa social!
Volem alertar, també, de la manca de representació de les dones en els governs i administracions, degut a les barreres que el propi sistema posa a les persones que exerceixen càrrecs de representació, com per exemple la impossibilitat de què dones en càrrecs electes puguin delegar el seu vot mentre estan de baixa per maternitat.
Per tant, cal que com a societat posem en valor la quotidianitat de la vida, i per això creiem en la construcció d'un nou relat comú i col·lectiu, un nou pacte social, en el què les persones ens situem en el centre de les polítiques públiques, com a camí per garantir els drets de les dones i avançar cap a la igualtat.
Volem seguir encoratjant i reconeixent la tasca d’aquelles entitats, associacions, comunitat educativa i ciutadania, homes i dones, que treballen dia a dia amb el compromís de construir una ciutat amb igualtat i lliure discriminacions.

Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reclamem:
El desplegament total de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per la Igualtat Efectiva de dones i homes.
Una reflexió serena i responsable sobre les dificultats i les potencialitats de canvi del moment què estem vivint, especialment les dones.
Que com a societat posem en valor la capacitat d'escolta a les necessitats de les dones.
Que donem resposta a aquestes necessitats, prioritzant-les i donant-los-hi el pressupost econòmic, els recursos i el lloc que mereixen en l'agenda política i pública.
Que ens comprometem i corresponsabilitzem amb la cohesió social, amb la defensa dels drets, i sobretot amb la generació més jove, amb la seva educació, com a camí per assolir la igualtat i que entre tots i totes aconseguim que cada dia sigui 8 de març.

No hay comentarios:

Publicar un comentario