24 jun 2013

El Club Atletisme Gavà de nou amb la Flama del Canigó

Com estava previst, el 22 de juny, a les 12h de la nit, es va encendre al cim del Canigó, totes les flames que molts pobles dels Països Catalans, usen per encendre les seves fogueres en la revetlla de Sant Joan.

Ja l'any passat es va fundar la Comissió de la Flama del Canigó, formada per entitats culturals i esportives gavanenques com Unió Muntanyenca Eramprunyà, l'Agrupament Escolta, Omnium Cultural, Companyia General del Foc, Ateneu Popular la Màquia, Castellers de Gavà, Sonaquetomba, Esbart Bruguers, La mata de Jonc, i el Club Atletisme Gavà entre d'altres, amb la idea de poder recuperar per la ciutat aquest esdeveniment i la festa posterior, amb la tradicional foguera de Sant Joan, foguera autoritzada i com a punt de reunió i obert als Gavanencs i Gavanenques que vulguin participar de aquesta tradicional festa.


Una petita expedició va acudir al cim del Canigó per estar present i prendre la flama com a suport de la qual vindria en peregrinació directament des d'allí per el poble de Sant Climent. Aquest any com a novetat el grup de BTT de la UME l'ha acompanyat en pràcticament tot el camí. Una gesta de més de 160km fins a Gavà. Felicitats.

La «Flama» al cim del Canigò
Reunits a Gavà una companyia mixta integrada per corredors de la UME, Castellers i Club Atletisme Gavà va acudir corrent a la ciutat veïna de Sant Boi per recollir el testimoni i acompanyar definitivament «la Flama», juntament amb el grup de BTT, fins a Gavà on estava prevista la arribada a les 20:30 hores.

Cinc dels integrants de la companya del C.A.Gavà
Juntament amb les comitives de Sant Climent, Viladecans i la nostra, escortats per l'organització i una representació dels Mossos d'Esquadra van fer via cap a Viladecans...

Paradeta de rigor per ajustant temps. 
...per arribar finalment a la Plaça del Ajuntament de Viladecans on es va lliurar la primera «Flama».

"quina moguda no?"
Després d'un parlament i recepció oficial per part de la ciutat, la comitiva es va partir en tres. Una es quedava definitivament allí, a Viladecans, una altra partia cap a Sant Climent, i nosaltres vam enfilar camí cap a Gavà, on ja se'ns esperava. Amb un reagrupament previ de l'expedició a la rotonda de la Roca, a les portes de la ciutat de Gavà, amb el grup de nens i nenes de les diferents entitats que volien acompanyar a la «Flama» en els seus últims metres.

La companyia de Gavà amb els nens a la rotonda de la Roca,
i els del BTT vigilant-nos molt d'aprop. 

I no van faltar alguns dels nostres nens de l'Escola del Club Atletisme Gavà

Irene Clemente i Estela Royo amb la «Flama», que grans!
La primera parada a la ciutat, en horari i lloc previst, va ser la Rambla amb la Carretera de Santa Creu de Calafell on es van agrupar les diverses entitats per acompanyar-la per el seu recorregut per la ciutat.

No estem tots, però casi. 
L'arribada va ser màgica i multitudinària. A partir d'aquí, la flama es va desplaçar a un ritme festiu i sorollós (gràcies als Sonaquetomba) per la rambla fins a la Plaça Josep Tarradelles, aproximadament a les 21:00 h., per fer la rebuda oficial de la «Flama» a la ciutat i on tota la ciutadania pogués apropar-se i gaudir del moment tant emotiu.

El «presi» llegint el manifest de Omnium.
Finalment, després d'uns parlaments de benvinguda i llegir els manifestos (el nostre president rep l'honor de llegir el manifest preparat per Omnium Cultural per la edició 2013) la flama va seguir el seu camí fins la Plaça Jaume Balmes (Plaça del Ajuntament), on els nostres petits van tenir un paper protagonista,  portant la flama i la senyera commemorativa.

Irene i Estela abanderades...

... i Víctor aguantant la «Flama».
La «Flama» va ser rebuda festivament i custodiada per les entitats de la població on a les 22:00h, amb la Flama del Canigó es va encendre la tradicional Foguera de Sant Joan.

La «Flama del Canigò» finalment arriba a Gavà.
Aquest any es consolida la recuperació d'aquesta centenària tradició fortament arrelada en les nostres terres, que esperem, amb l'ajuda de tots, es pugui mantenir amb la continuïtat que mereix. Mantenir viva la «Flama» es cosa de tots.

Bona revetlla. Bon estiu.

1 comentario:

  1. MOLTES GRÀCIES A TOTES I TOTS!!!!

    Com deia algú: "gallina de piel..."

    Salut i Atletisme (i cultura)

    Josep

    ResponderEliminar