18 feb 2013

Mitja Marató de Barcelona 2013

«El keniano Eliud Kipchoge, doble medallista olímpico de los 5.000 metros, con un registro de 1h.00:04 y la etíope Atsede Baysa, con una gran marca de 1h.07:34, estableciendo ambos nuevos récords de la prueba, se han impuesto en el Medio Maratón de Barcelona, que ha contado con 14.510 corredores en la línea de salida.»

Així comença la crònica de Mundo deportivo la gesta de aquests superclasses, que, juntament amb les primeres dones, Atsede Baysa, amb un extratosferic 1h.07:34 que trenca també la marca de la proba, seguida molt de prop per Josephine Chepkoech, amb 1h.08:53, dona idea del nivell que hi ha a la proba barcelonina.

Pero el Gavà no s'arronsa, i com volem fer un bon paper enviem els vells rockeros, que tot sigui dit, son un valor segur.


Però millor que ens ho expliquin en primera persona, i no podem ser menys i tenim el nostre «cronista».

Dale Josep, dale!!!!


-------------------------

per Josep J. Franco

Avui el nostre Club ha tornat a fer el que cal, participar en una de les grans curses del calendari esportiu del nostre país, i a més fer-ho d’allò més bé: tothom ha arribat sa i estalvi!!

Després d’un debat previ entre com arribar a la sortida de la Mitja de Barcelona, amb transport públic o amb cotxe, finalment ha sortit l’opció d’anar en cotxe, ben aprofitats, però amb cotxe. Resulta clar que encara ens manca una mica de consciència ecològica... (però a la tornada, quin descans, en 25’ a caseta ☺).

La jornada ha començat a les 7 del matí davant de la piscina Jacme March, com marquen els canons, allà hi havia la Lara Manzón, Joan Parra, Juan Pedro Pérez, Pierre Goyard, Domingo San Eusebio, José Luis Sánchez, Paco Villanueva, Paco Ortega i Josep Franco: la/els MÀQUINES vaja!

Primer problema, decidir quin dels tres cotxes possibles es queda a terra. Sol·lucionat, ens hem posat d’acord i els 9 atletes hem tirat via cap a la capital en dos cotxes, amb la incògnita de si trobarem aparcament prop de la sortida... Però finalment, de la ma del mestre Joan, hem trobat dos meravellosos llocs a 3 minuts de la sortida, un luxe!

Com que encara teníem molt temps, hem decidit aprofitar-lo: anem a visitar els genials lavabos portàtils, una mica amagadots i d’accés complicadet, però bé, en això també hem triomfat! Després de saludar a molts coneguts i amics que hem trobat per aquí i allà ens hem anat altre cop als cotxes per vestir-nos de “romans” i apa, cap a la sortida que hi falta gent! Abans però la foto de rigor perquè quedi constància per a la història:


I allà ens teniu als 8 predisposats a gaudir dels 21,097km, si, si... 8 perquè en Paco Ortega venia amb l’entrenament pautat a 12km, i es molt escrupolós amb aquests temes, “el entreno és el entreno...”


Amb el tret de sortida s’han generat diferents grupets, en Domingo per una banda, en Pierre i Josep per una altra, en Joan i Paco Villanueva, en José Luis, la Lara i en Juan Pedro que ha rebut l’ajut d’en Paco Ortega a partir del km 9 aproximadament, tots gaudint i menjant-nos els kilòmetres, deixant clar que els entrenaments es noten, i tant que es noten...


Al final molts comentaris, però gairebé tots coincidíem que entre el km 16 i el 20 la cosa es complicava molt, del 21 sense comentaris, dels 97m finals...

La satisfacció de tots (i tota) plegats ha estat notòria quan ens hem canviat als cotxes i hem estirat una mica, moltes marques personals, bones sensacions per propers reptes (la marató de Praga és un dels reptes de molts dels que corríem avui), i ganes de retrobar-nos en els següents entrenaments, tot esperant la propera mitja, la Mitja de Gavà, la de casa!


Fins aleshores: SALUT I ATLETISME


La expedició "oficial"
- 1993è DOMINGO DE SAN EUSEBIO amb 01:33:43
- 2155è PIERRE GOYARD amb 01:34:27
- 2263è JOSEP J. FRANCO MONILL amb 01:34:53
- 3048è JOSE LUIS SANCHEZ LOPEZ amb 01:38:10
- 3413è JOAN V. PARRA LÓPEZ amb 01:39:21
- 3642è FRANCISCO VILLANUEVA ORGAZ amb 01:40:07
- 10770è JUAN PEDRO PÉREZ CALZADA amb 02:09:26

La «puntilla»
- LARA MAZÓN Mazón rodant rodant (el seu ritme, que ja la coneixem)
- PACO ORTEGA (la «llebre»)









1 comentario: