24 jun 2012

El Club Atletisme Gavà amb la Flama del Canigó

Com estava previst, el 22 de juny, a les 12h de la nit, es va encendre al cim del Canigó, totes les flames que molts pobles dels Països Catalans, usen per encendre les seves fogueres en la revetlla de Sant Joan.

Aquest any, per iniciativa de UME, Òmnium Cultural, A. I. i G. Roc del Migdia, i amb la col·laboració d'altres entitats de Gavà (com Infernals, Cia. General del Foc, Gegantons, Club Atletisme Gavà entre d'altres) es va muntar la iniciativa la Flama del Canigó a Gavà amb la idea de poder recuperar per la ciutat aquest esdeveniment i la festa posterior, amb la tradicional foguera de Sant Joan, la primera que es realitza a la Gavà des de fa diversos anys.


Una petita expedició va acudir al cim del Canigó per estar present i prendre la flama com a suport de la qual vindria en peregrinació directament des d'allí per el poble de Sant Climent.


Reunits a Gavà una companyia mixta integrada per corredors de la UME i del Club Atletisme Gavà va acudir corrent a la ciutat veïna de Sant Boi per recollir el testimoni i acompanyar definitivament «la Flama» fins a Gavà on estava prevista la arribada a la nostra ciutat a les 20:30 hores.



Juntament amb les comitives de Sant Climent (que va porta la flama directament desde el cim en bicicleta), Viladecans i la nostra, escortats per l'organització i una representació dels Mossos d'Esquadra van arribar a la Plaça del Ajuntament de Viladecans on es va lliurar la primera flama.



Després d'un parlament i recepció oficial per part de la ciutat, la comitiva es va partir en tres. Una es quedava definitivament allí, a Viladecans, una altra partia cap a Sant Climent, i nosaltres vam enfilar camí cap a Gavà, on ja se'ns esperava.

La primera parada, en horari i lloc previst, va ser la Rambla amb la Carretera de Santa Creu de Calafell on es van agrupar les diverses entitats per acompanyar-la per el seu recorregut per la ciutat. L'arribada va ser màgica i multitudinària. A partir d'aquí, la flama es va desplaçar a un ritme festiu per la rambla fins a la Plaça Josep Tarradelles perquè tota la ciutadania pogués apropar-se i gaudir del moment tant emotiu. Finalment, aproximadament a les 21:00 h., va ser rebuda oficialment a la ciutat.


Finalment, després d'un parlament de benvinguda per part de les forces culturals de la ciutat, la flama va seguir el seu camí fins la Plaça Jaume Balmes (Plaça del Ajuntament) on va ser rebuda festivament per les entitats de la població i on a les 22:00h, amb la Flama del Canigó es va encendre la primera Foguera de Sant Joan que hi ha hagut a Gavà des de fa molts anys.


Aquest any s'ha recuperat una tradició fortament arrelada en les nostres terres, que esperem, amb l'ajuda de tots, es pugui mantenir amb la continuïtat que mereix. Mantenir viva la Flama es cosa de tots.

Bona revetlla. Bon estiu.


3 comentarios:

  1. Molt bona tasca de recuperació de tradicions, aquesta iniciativa de la UME ha estat un model d'inclusió i gestió de diferents entitats i persones per recuperar activitats arrelades a la nostra terra, sense excloure a ningú i facilitant a tothom qui vulgui participar.

    El nostre estimat Club també ha aportat la seva empenta amb un grup reduit, però no per això poc trempat, de participants, esperem que en la propera edició augmeti la nostra presència i més gent pugui gaudir d'aquesta festa cultural i esportiva.

    Salut i Atletisme

    ResponderEliminar
  2. I a més, personalment, m'ho vaig passar pipa!!!

    ;-)

    ResponderEliminar
  3. No vaig poder portar la flama, però el veure encendre la foguera i gaudir d'una vetllada com de la que vam poder gaudir no té preu.

    Moltes gràcies a qui ho heu fet possible.

    ResponderEliminar